joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste jumătate de milion de dolari, investit de FORD la Craiova

În următorii 3 ani Ford îşi propune să investească la Craiova aproximativ jumătate de milion de dolari în programe de natură comunitară. Numai în această vară au fost făcute investiţii de aproape 100.000 dolari, bani ce au ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova, Universitatea din Craiova şi grădiniţa “Căsuţa Fermecată”.
În cadrul unei conferinţe de presă susţinută, ieri, la sediul Ford din Craiova, reprezentanţii companiei de automobile a anunţat că intenţionează să investească o sumă de aproximativ 500.000 de dolari în programe de natură comunitară ce se vor desfăşura în Craiova.

Din iunie şi până acum am investit deja o sumă importantă de bani, iat ţelul nostru este ca până în 2017 să investim aproape jumătate de milion de dolari. În continuare, zonele noastre de interes vor rămâne şi cele care sunt la nivel global, educaţia, sănătatea şi siguranţa la volan.
Ana-Maria Timiş, purtător de cuvânt al Ford România

Suntem fericiţi să putem să investim într-o serie de programe adresate comunităţii şi în plus să schimbăm lucrurile în bine la Craiova, deoarece aceasta este casa noastră, la fel ca şi a celorlalţi cetăţeni ai oraşului. Aceasta face parte din ADN-ul Ford şi din angajamentul nostru global de a crea o lume mai bună. Fabrica din Craiova joacă un rol foarte important pe harta de producţie a mărcii Ford şi sunt foarte mândru să văd astăzi că angajaţii noştri din România îmbrăţişează tradiţia companiei privind grija faţă de ceilaţi şi importanţa actului de a da ceva înapoi comunităţii din care faci parte.
Jan Gijsen, Preşedintele Ford România

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul Ford România există şi un corp de voluntari, ce numără peste 350 de angajaţi ai companiei, care se vor implica în zilele fără producţie din acest an în proiecte destinate comunităţii. Printre activităţile lor se numără curăţarea spaţiilor publice, modernizarea grădiniţelor sau îmbunătăţirea condiţiilor la Grădina Botanică din Craiova.
Una dintre zonele de acţiune ale companiei este siguranţa la volan, motiv pentru care se vor desfăşura la Bucureşti, în zilele de 15 şi 16 noiembrie, cursuri de conducere preventivă pentru angajaţii companiei.
Acest proiect face parte din conceptul Ford Driving Skils for Life şi va fi implementat în zilele fără producţie la sediul fabricii Ford de către echipa Napoca Rally Academy.

Nici Spitalul Judeţean din Craiova nu a fost uitat

Prin achiziţionarea unor echipamente medicale esenţiale, precum rampe de distribuire a lichidelor şi incubatoare pentru Spitalul Judeţean din Craiova, Ford a făcut un pas mare în sprijinirea societăţii. Toate echipamentele vor fi instalate până la finele lunii octombrie.

Ştim cu toţii cât de mari sunt necesităţile în spitalele din România şi sunt fericit că Ford a decis să ne ajute în această perioadă dificilă. Datorită contribuţiei Ford vom avea echipamente vitale la secţiile de Neonatologie şi Pediatrie şi acest lucru este foarte important pentru noi, deoarece acest spital deserveşte aproximativ 3 milioane de pacienţi din Dolj şi din judeţele învecinate.
Bogdan Fănuţă, Director General al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Un alt beneficiar al programului de natură comunitară iniţiat de Ford este Universitatea din Craiova, instituţie cu care producătorul american a semnat un parteneriat strategic prin care Universităţii din Bănie i-au fost donate maşini şi motoare în ultimii ani.
Între Universitatea din Craiova şi Ford se află la nivel de discuţii noi proiecte precum posibilitatea dezvoltării de burse sau crearea unui centru vocaţional, proiecte de care ar urma să beneficieze studenţii Universităţii din Craiova.

Mediul economic şi social traversează în prezent o perioadă dificilă şi este foarte important pentru noi să avem un partener ca Ford, un partener care înţelege nevoile şi interesele tinerei generaţii. Cred că împreună cu Ford putem pregăti noua generaţie de specialişti auto competitivă pe plan naţional şi internaţional.
Dan Claudiu Dănişor, Rectorul Universităţii din Craiova

Grădiniţa “Căsuţa Fermecată” are acum încălzire, tot cu sprijinul Ford.

La una dintre principalele grădiniţe din Craiova am reuşit să instalăm un sistem termic. Poate vi se pare ceva neimportant, dar credeţi-ne că 60 de copii stăteau într-o grădiniţă peste 8 ore pe zi şi nu aveau căldură. Încălzirea se făcea cu sobe care funcţionau pe gaz, dar inclusiv acele uşiţe de la sobe erau deschise, iar aceasta reprezenta un pericol foarte mare pentru copii.
Au fost vorbele purtătorului de cuvânt al Ford România, Ana-Maria Timiş

Salariaţii Ford plătiţi cu 80% din salariu

Chiar dacă cifra de afaceri a Ford România s-a dublat anul trecut, iar compania a trecut pe profit, angajaţii sunt trimişi în şomaj tehnic şi sunt plătiţi cu 80% din salariu. Asta din cauza cererii scăzute de piaţa auto. Ford alege să se implice în proiecte de natură comunitară şi investeşte sume importante, dar asta nu înseamnă că nu se confruntă cu probleme. În decursul anului trecut angajaţii uzinei Ford din Craiova au fost trimişi în şomaj tehnic de patru ori. În luna octombrie a anului în curs, din 23 de zile lucrătoare, la Secţia de Vehicule se lucrează doar şapte zile.
În perioada în care nu muncesc în secţie, salariaţii primesc 80% din salariu, iar peste 350 dintre aceştia vor face parte din proiectele comunitare întreprinse de companie, în calitate de voluntari.

Ford produce la Craiova modelul B-Max, dar şi motoarele EcoBoost de 1 litru, cu 100/125 CP, respectiv de 1,5 litri şi 180 CP, acesta din urmă contând pentru 70% din producţia totală de motoare.
Asamblarea B-Max a fost lansată la jumătatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din România şi comercializat doar pe piaţa europeană.
Cifra de afaceri Ford Romania aproape s-au dublat anul trecut, de la 2,47 miliarde lei la 4,84 miliarde lei (1,09 miliarde euro), iar compania a trecut pe profit, consemnând un câştig net de 68,8 milioane lei (15,5 milioane euro), după pierderile de 480,6 milioane lei din 2012.

Politica