sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amendă de 5,2 milioane euro pentru RAAN

Aflată în insolvenţă din septembrie 2013, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) s-a mai trezit cu o problemă. Trebuie să achite o amendă de 5,2 milioane de euro pentru că nu şi-a îndeplinit cota obligatorie de achiziţie a certificatelor verzi pentru anul trecut, se arată în raportul pe 2013 al pieţei de energie regenerabilă, realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), scrie economica.net citând AGERPRES.
Producătorii de electricitate primesc un număr de certificate verzi pe care trebuie să le vândă mai departe furnizorilor, pentru susţinerea sectorului energiei regenerabile. Anual au o cotă obligatorie de achiziţie de certificate, în funcţie de cantitatea de energie tranzacţionată.

În anexa documentului menţionat, ANRE publică o listă de 15 companii care deţin licenţă de furnizare de energie şi care nu au achiziţionat suficiente certificate verzi, arată sursa citată.
Potrivit sursei citate, compania cu cele mai multe certificate neachiziţionate este RAAN (44.430 de certificate), urmată de Enet Group (4.840 de certificate), Holcim România (3.671 de certificate) şi Nusco Imobiliara SRL (1.657).

Pentru cele 44.430 de certificate neachiziţionate, RAAN trebuie să plătească o penalizare de 5,2 milioane de euro.
La mijlocul lunii aprilie, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat că l-a demis pe administratorul special al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), Dănuţ Andruşca, din cauza situaţiei din ce în ce mai grave în care se află compania, şi l-a numit în locul său pe Viorel Marian, fost director al Termoelectrica, mai precizează economica.net.
Atunci când a intrat în insolvenţă, RAAN avea datorii de peste 680 de milioane de lei. De atunci, s-au acumulat alte 70 de milioane lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica