joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Agricultorii mehedinţeni, păgubiţi de vreme

Agricultorii mehedinţeni s-au văzut obligaţi să vândă kilogramul de grâu cu doar 65 de bani. Preţul nu poate acoperi cheltuielile. Asta după ce întârzierile înregistrate din cauza ploilor la recoltarea păioaselor de pe cele 40.000 hectare cultivate au afectat calitatea bobului, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Mircea Ţârăi, consilier la Direcţia Agricolă şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mehedinţi.

În zonele unde secerişul s-a încheiat s-a obţinut inclusiv o producţie de cinci tone la hectar. Mai sunt de recoltat peste 15.000 de hectare. De pe acestea, vor fi recoltate în jur de 1,5 tone la hectar. Vina o poartă grindina şi ploile abundente.
A precizat Ţârăi

Reprezentantul DADR Mehedinţi a arătat că întreaga cantitate de grâu care urmează să ajungă în depozite va fi de calitate proastă, fiind destinată furajelor, din care motive nu va putea fi introdusă în industria de panificaţie, mai scrie sursa citată.
Conform statisticilor, prezentate de AGERPRES, în judeţul Mehedinţi, producţia la orz a fost de 3.200 kilograme la hectar, la mazăre – 1.700 kilograme la hectar, iar la rapiţă – 2.400 de kilograme la hectar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica