vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Râmnicu Vâlcea vrea unificarea teatrelor

Este demult discutată această variantă, oraşul este mic, iar publicul amator de teatru ar avea de câştigat din acest aspect. Dacă s-ar trece peste orgolii, am putea chiar face o treabă bună, repartizând altfel cheltuielile. Anton Pann-ul are un sediu modern, care ar putea să organizeze mai multe evenimente, ar putea exista mai multe trupe de teatru, poate că şi spectacolele ar fi mai dese. O să dezbatem această idee şi poate că, la un moment dat, se va produce această unificare culturală.
A declarat luni, pentru AGERPRES, viceprimarul Râmnicului, Vasile Cocoş

Teatrul de Stat “Anton Pann” este cel mai vechi din municipiu şi este finanţat de Consiliul Judeţean, în timp ce Arielul este în subordinea Primăriei Râmnicu Vâlcea, potrivit sursei citate.
Primul care a vorbit despre o unificare a celor două instituţii a fost fostul edil-şef al municipiului, Romeo Rădulescu, în urmă cu doi ani. Acesta considera că unificarea celor două instituţii culturale ar putea fi benefică pentru publicul iubitor de teatru.
O idee vehiculată ar fi ca sediul central să fie cel al Teatrului Anton Pann, urmând ca sălile actuale ale Arielului să fie săli exterioare ale viitorului teatru mare, scrie AGERPRES.

Însă, directorii celor două instituţii, Adrian Roman – Tetarul de Stat “Anton Pann”, respectiv Doina Miglczi – Teatrul Municipal “Ariel”, au susţinut, în repetate rânduri, că cele două branduri s-au consacrat deja pe piaţa teatrală din municipiu, fiecare având un “palmares propriu”, mai scrise sursa citată.
Totodată, AGERPRES arată că între cele două teatre din Vâlcea nu există colaborare, ci mai degrabă o stare conflictuală, la festivalul internaţional de teatrul “Ariel InterFest”, organizat în aceste zile de Teatrul Ariel, Teatrul “Anton Pann” nu se numără printre invitaţi.
Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional “Ariel InterFest”, organizat de Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea, a început duminică, pe parcursul a zece zile urmând să fie prezentate 30 de spectacole.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un experiment care a pornit ca o provocare în urmă cu patru ani a ajuns azi, fără să fim acuzaţi de lipsă de modestie, să fie deja un eveniment cultural consacrat atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Acest lucru este dovedit de prezenţa la Râmnicu Vâlcea a unor nume care nu mai au nevoie de prezentare şi mă refer aici la Mălaimare, la Magda Catone, la Marcel Iureş, la George Mihăiţă, Valentin Tedosiu, Ada Milea. La trupele de teatru din Franţa şi Spania. Râmnicu Vâlcea va pulsa în aceste zile pe scenele din municipiu, va emana artă, atât pe scenă, cât şi în cafenelele unde vor juca numeroase trupe de teatru, se va asculta jazz, se va vorbi despre poezie şi vom sărbători în cele din urmă şi istoria, pentru că festivalul se va încheia odată cu Ziua Imnului Naţional, iar Râmnicu Vâlcea are un rol aparte în acele evenimente ale lui 1848.
A declarat, pentru AGERPRES, directorul Teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea, Doina Miglczi

Spectacolele vor avea loc la Sala “Zăvoi” şi Sala “Geo Saizescu”, la cafeneaua “Taverna Sârbească” şi în aer liber.  Festivalul este organizat de Teatrul Ariel, sub patronajul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

Politica