duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Sterea s-a întors din nou cu aur din Cehia

Antrenoarea de la CSM Drobeta şi-a îmbogăţit palmaresul la competiţia rezervată sportivilor de peste 30 de ani. Lenea Sterea (57 kg) a concurat la F3 (40-45 de ani) şi a obţinut cea de-a patra sa medalie de aur la Europenele de Veterani, după ce a câştigat cele două meciuri avute cu reprezentantele Rusiei şi Cehiei. La ediţia de anul trecut, de la Paris, olteanca obţinuse argintul.  

Sunt foarte mulţumită că mi-am luat revanşa, după argintul de anul trecut. Mai am şi un bronz la Europenele de Veterani, dar cele mai multe medalii sunt de aur. Aceasta a fost a patra.
A spus Sterea

Aceasta luase prima medalie de aur la veterani tot la Praga, în 2006, iar pe prima treaptă a podiumului de premiere a mai urcat în 2010, la Porec (Croaţia), şi în 2012, la Opole (Polonia). Iniţial, Campionatul European de Veterani din 2014 fusese programat să se desfăşoare la Donetz, dar din cauza tensiunilor politice din Ucraina, competiţia a fost atribuită Cehiei. La Praga, delegaţia României, formată din  patru foşti judoka de performanţă, a mai cucerit un bronz, prin timişoreanul Dan Pandur (60 kg), la M6 (55-60 de ani).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mehedinţeanul Stelică Sălcianu (M8 – 73 kg) s-a clasat pe locul al IX-lea. La feminin, Sterea a fost singura reprezentantă a ţării noastre. În toamnă, la Malaga, aceasta va participa şi la Campionatul Mondial, unde are deja patru medalii de aur.  
În timp ce Sterea concura la Praga, elevii săi au fost la turneul de la Târgu Mureş, împreună cu antrenorul Gicu Vasilan.
În Ardeal, Denisa Vîlvoi  (26 kg) s-a impus la categoria sa de greutate, iar Mădălina Mândreci (36k  kg) a prins ultima treaptă a podiumului de premiere. Pe locul al VII-lea s-au clasat Daniel Mucea (21 kg) şi Mircea Florescu (30 kg), iar Alexandru Drăghia (38 kg) şi Dominic Heidenreich (42 kg)  au încheiat concursul pe nouă. David Tudosie (21 kg) şi Robert Cazacu (34 kg) au pierdut din primul tur.

Cupa Mureşului a fost rezervată copiilor sub 10 ani. Majoritatea sunt la primele concursuri naţionale şi au nevoie de asemenea turnee, pentru a se obişnui cu competiţia. Noi am avut 8 copii la acest turneu şi am luat două medalii.
A spus Vasilan

La competiţia de la Târgu Mureş au participat peste 200 de judoka.

spot_img
spot_img

Politica