vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se premiază cei mai buni studenţi ai Universităţii din Craiova

Conducerea Universităţii din Craiova va premia cei mai merituoşi studenţi şi masteranzi care au obţinut premii importante la concursurile de profil. În total, vor fi recompensaţi 52 de studenţi şi masteranzi de la cele 10 facultăţi, din structura Universităţii din Craiova.
Studenţii şi masteranzii vor fi recompensaţi cu diplome şi premii în bani.

Cinci studenţi vor primi marele premiu în valoare de 900 de lei, doi vor fi recompensaţi cu premiul de excelenţă.
De asemenea, vor fi acordate 19 premii I în valoare de 900 de lei, 12 premii II, în cuantum de 700 de lei şi 18 premii III în valoare de 600 de lei.  
În plus, conducerea Universităţii din Craiova va acorda şi trei premii speciale în valoare de 400 de lei.
Festivitatea de premiere a celor mai buni studenţi ai Universităţii din Craiova are loc astăzi, de la ora 11.00, la Sala Albastră din sediul central.

Studenţii craioveni au excelat la diverse concursuri

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cinci studenţi de la Facultatea de Agricultură şi Horticultură s-au remarcat la concursul profesional şi sportiv studenţesc AGRONOMIADA 2014, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.
Trei studenţi de la Facultatea de Automatică Calculatoare şi Electronică sunt câştigători ai concursului  „The Freescale CUP” organizat de Universitatea Politehnică din Bucureşti. Alţi trei studenţi de la această facultate din cadrul Universităţii din Craiova au obţinut premii la Conferinţa Naţională de Comunicaţii Stud. CADET NAV 2014 organizat de Academia Navală „Mircea  cel Bătrân” din Constanţa. De asemenea, patru studenţi de Automatică Calculatoare şi Electronică s-au remarcat la concursul Naţional Zilele Educaţiei Mecatronice 2014, organizat de Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar un altul a câştigat Concursul Naţional „PCB: Proiectare şi Testare”,organizat de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi.

Un student de la Inginerie Electrică, a câştigat Campionatul Universitar de Karate organizat de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar în parteneriat cu Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti şi Federaţia Română de Karate. La acelaşi concurs a ieşit câştigător şi un student de la Facultatea de Mecanică.
Patru studenţi de la  Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale s-au remarcat la concursul  „Hexagonul Facultăţilor de Drept” organizat de Universitatea de Vest din Timişoara.
Un elev de la Litere a câştigat Colocviul Naţional Studenţesc „Mihai Eminescu”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, un altul a câştigat un premiu la Colocviul Naţional Universitar de Literatură Română Contemporană, organizat de Universitatea Transilvania din Braşov.

Alţi trei studenţi de la Litere au câştigat Concursul de Dans organizat de Universitatea Politehnică din Bucureşti.
Trei studenţi de la Facultatea de Mecanică s-au remarcat la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, derulată de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.
Studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport au obţinut cele mai numeroase premii. 12 dintre ei au câştigat mai multe premii la Finala Campionatului Naţional Universitar de Atletism, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, la Bucureşti.

Concursul Naţional de Fizică „Dragomir Hurmuzescu”  a fost câştigat de un student de la Matematică şi Ştiinţe ale Naturii. Alţi trei colegi ai săi s-au remarcat la Conferinţele de Informatică. Unul la cea Internaţională, ceilalţi doi la cea naţională.
Şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor are studenţi merituoşi. Trei dintre aceştia au câştigat Olimpiada Naţională a Economiştilor în Formare, unul a câştigat concursul de Administraţie Publică şi Dezvoltare Rurală, iar alţi doi s-au remarcat la concursuri de contabilitate şi management. 

Politica