marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

500 de cadre medicale, aşteptate joi la protest

Sindicatul Promedica se alătură sindicatului Unimedical. Cadrele medicale vor protesta joi, timp de două ore, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Pichetul este programat să înceapă la ora 9.
Sindicatul Unimedical Craiova a luat decizia organizării protestului pe 6 iunie din cauza degradării accentuate a situaţiei din sistemul sanitar. Liderul sindicatului afiliat la Federaţia Sindicală Hipocrat şi CNS Cartel – Alfa, Ion Cotojman, ne-a declarat că protestul nu va afecta pacienţii unităţilor sanitare din Dolj.

Aşteptăm la protest circa 500 de cadre medicale. Noi avem peste 2.200 de membri în sindicat, însă nu vor veni toţi pentru că nu vrem ca activitatea din unităţile medicale să fie afectată, nu vrem ca pacienţii să aibă de suferit. Principalele revendicări sunt creşterea salariilor prin aplicarea Legii 284/2010, fapt ce ar permite creşteri salariale între 20 şi 30%; eliminarea deficitului accentuat de personal (un deficit actual de 40%) şi asigurarea condiţiilor necesare acordării de servicii medicale de calitate.
Ion Cotojman, preşedintele Sindicatului Unimedical Craiova

Liderii sindicatului Promedica din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova susţin şi ei că nu vor ca activitatea din sistem să fie afectată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu ştiu exact, în momentul de faţă, câte persoane vor participa la protest. Pichetarea Direcţiei de Sănătate Publică se va desfăşura între orele 9 şi 11, adică în timpul programului de lucru şi nu vrem să perturbăm buna desfăşurare a activităţilor din spital.

Eleodor Cârstoiu, vicepreşedintele Sindicatului Promedica

Ambele sindicate au, în principiu aceleaşi solicitări. Promedica cere ca deficitul de personal să fie eliminat prin angajarea medicilor specialişti din ultimele două promoţii, pentru care încă nu s-a organizat concurs de ocupare a posturilor. În plus, sindicaliştii Promedica cer asigurarea de către angajator a costurilor de obţinere a compeţentelor şi supraspecializărilor; Atât sindicatul Unimedical, cât şi Promedica fac apel la solidaritate la celelalte organizaţii sindicale din sectorul sanitar. 

Politica