sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Omul care s-a pozat cu Băsescu în Afganistan a ajuns după gratii

Viorel Şerban , militarul severinean care în urmă cu ceva ani s-a pozat cu Băsescu în Afganistan,  se află după gratii. Însă nu ca prizionier de război ci ca persoană suspectată că a luat mită. Pare incredibil cum un om care a crescut la orfelinat, fără părinţi şi apoi a tras din greu să-şi facă un rost în viaţă-carieră, familie, copii, casă, să dea cinstea pe ruşine!  

Viorel Şerban, plutonier  adjutant  la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat de trafic de influenţă după ce a primit bani de la un denunţător, căruia îi promisese că îl va ajuta să fie transferat la un inspectorat judeţean de poliţie.Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Viorel Şerban, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă.
Viorel Şerban a fost prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, cererea fiind admisă de instanţa de judecată.Procurorii susţin că Viorel Şerban, plt. adj. la o unitate militară din Drobeta Turnu Severin, a fost surprins în flagrant duminică în timp ce primea suma de 300 lei de la un denunţător, din totalul sumei de 4.000 lei pretinsă anterior, în schimbul promisiunii că-şi va folosi influenţa pentru a-i facilita transferul în cadrul unui inspectorat judeţean de poliţie.
Totodată, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Ştefăniţă Ciorîia, pentru favorizarea făptuitorului, acesta fiind cel care l-a prezentat denunţătorului pe Viorel Şerban ca având influenţă la nivelul conducerii inspectoratului pentru a-i facilita transferul.În cauză s-a mai stabilit că inculpatul a mai pretins de la un alt denunţător suma de 10.000 lei pentru a-şi folosi influenţa în vederea aprobării raportului de transfer la o altă unitate de poliţie.

Comunicatul Parchetului General

Policlinica Buna Vestire Craiova

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, la data de 16 iunie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ŞERBAN VIOREL, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă (art. 291 Cod penal). În cursul zilei de astăzi, inculpatul, aflat în stare de reţinere, a fost prezentat Tribunalului Militar Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, cererea fiind admisă de instanţa de judecată. În fapt, la data de 15 iunie 2014, inculpatul, plt. adj. la o unitate militară din Drobeta Turnu Severin, a fost surprins în flagrant în timp ce primea suma de 300 lei de la un denunţător, din totalul sumei de 4.000 lei pretinsă anterior, în schimbul promisiunii că-şi va folosi influenţa pentru a-i facilita transferul în cadrul unui inspectorat judeţean de poliţie. Totodată, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de CIORÎIA ŞTEFĂNIŢĂ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului (art. 269 Cod penal), reţinându-se că acesta l-a prezentat denunţătorului pe inculpatul Şerban Viorel ca având influenţă la nivelul conducerii inspectoratului pentru a-i facilita transferul.În cauză s-a mai stabilit că inculpatul a mai pretins de la un alt denunţător suma de 10.000 lei pentru a-şi folosi influenţa în vederea aprobării raportului de transfer la o altă unitate de poliţie.Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Se arată în comunicatul de presă al Parchetului General

Viaţa bate filmul: Viorel Şerban,  de la  orfelinat la poză de onoare cu Băsescu

Povestea de viaţă a militarului Şerban este un adevărat roman. Plutonierul adjutant Viorel Şerban a fost  abandonat de părinţi  pe scările unei biserici la un an şi jumătate. Crescut la orfelinat şi învăţat cu greutăţile, băiatul a pus burta pe carte alegând  să-şi servească patria .
Aşa a ajuns şi în cele mai periculoase zone de conflict din lume. Acolo a avut onoarea să-l cunoscă pe  preşedintele  Traian Băsescu care  l-a felicitat pentru curajul de învingător. Viorel Şerban este unul din puţinii severineni care au participat la operaţiuni militare de menţinere a păcii în Bosnia – Herţegovina şi în Afganistan. Absolvent al Şcolii Militare de Transmisiuni din Sibiu, subofiţerul de la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi nu are nici pe departe fizicul unui soldat tip „Rambo”. Are în schimb ceva aparte: ambiţia şi puterea unui învingător care a crescut fără părinţi  în  orfelinat de la vârsta de un an şi jumătate, reuşind, în ciuda greutăţilor, să se realizeze pe plan profesional.
Din dosarul său,Viorel a aflat ulterior că fusese abandonat de cei care i-au dat viaţă pe scările unei biserici din Dolj. Nici acum nu ştie absolut nimic despre ei şi nici nu-l interesează.

A fost greu într-un fel şi în orfelinatul din Severin  pentru că nu am avut mângâiere sufletească. Când îmi voi întemeia o familie mi-aş dori foarte mult să am un băiat pe care să-l copleşesc cu toată dragostea de care eu nu am avut parte. Sunt un om ambiţios şi tot ce mi-am propus în viaţă am realizat.
Ne povestea Şerban cu ceva ani în urmă

Ulterior s-a căsătorit iar Dumnezeu i-a dăruit un băieţel aşa cum şi-a dorit.
În perioada ianuarie – iunie 2005, Viorel Şerban a participat alături de alţi militari din cadrul Batalionului 300 Infanterie Galaţi la operaţiuni de menţinere a păcii în Kandahar-Afganistan. Nu a fost la prima misiune în afara ţării, în perioada 1999-2000 a mai fost prezent  alături de alţi doi severineni în Bosnia-Herţegovina. Subofiţerul severinean recunoaşte că misiunea din Afganistan a fost riscantă însă şi de succes.

Ştiu că Batalionul 300 Infanterie Galaţi a avut cele mai bune rezultate de când România participă cu trupe în Afganistan. Rolul meu a fost acela de a menţine legăturile telefonice  la nivelul batalionului cât şi al eşaloanelor superioare. Am participat însă şi la misiuni de luptă şi intervenţie. Alături de ceilalţi militari români am construit o biserică precum şi o tabără unde să ne desfăşurăm activităţile. Ofiţerii străini au rămas uimiţi de acest fapt şi ne-au spus că noi românii ne pricepem la toate.
Ne-a povestit mai demult  Viorel Şerban

Subofiţerul îşi aminteşte cu tristeţe de momentul în care camaradul său, Narcis Şonei, a căzut la datorie : “Aş fi preferat să fiu eu în locul lui Narcis Şonei, pentru că el a lăsat în urmă doi părinţi care îl plâng. Eu am avut noroc, bunul Dumnezeu a fost cu mine şi nu am păţit nimic grav”. A urmat  apoi vizita  pe front a preşedintelui Traian Băsescu şi a generalului Eugen Bădălan care le-a ridicat moralul. Cu Băsescu a făcut poze, a discutat ca între bărbaţi şi chiar a fost felicitat pentru curajul său.

El recunoaşte că înainte de culcare îl apuca un dor nebun  de cei de acasă:
Îmi era foarte dor de prietena mea şi de viitorii mei socri, dar şi de colegii de servici, în special de colonelul  Mihai Sică, şeful CMJ Mehedinţi, pe care îl consider mai mult ca pe un părinte. Cel puţin o dată pe săptămână vorbeam la telefon cu ei.
Ne –a dezvăluit cu ani în urmă plutonierul adjutant Viorel Şerban

Cum de a ajuns ca un om ca Viorel Şerban să fie arestat pentru corupţie -în condiţiile în care a crescut la orfelinat şi a muncit  cinstit să-şi facă un rost în viaţă-  este greu de explicat. Acest lucru va fi lămurit cu siguranţă de o instanţă de judecată.

Politica