sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gheorghe Bodişteanu, pe podiumul europenelor

Rezultat absolut remarcabil înregistrat de sportivul Gheorghe Bodiştenu la Campionatului European de lupte rezervat Juniorilor. Reprezentantul Băniei, sportiv legitimat la CSU, a reuşit să urce în premieră pentru luptele libere locale pe podiumul continental. Astfel, competiţia ce se desfăşoară la Katowice (Polonia) va intra în istoria sportului craiovean fiind greu de uitat o asemenea performanţă.
Bodişteanu a concurat chiar în prima zi a Europenelor, pe 17 iunie, în limitele categoriei 74 de kilograme şi a făcut-o cât se poate de bine, lucru demonstrat de rezultatul înregistrat. În lupta pentru accederea în ultimul act al întrecerii, Bodişteanu a fost depăşit de Oleksiy Shcherbak (Ucraina), în timp ce în finala mică a trecut de elveţianul Stefan.

Este prima medalie continentală pentru secţia de lupte, acum visam la o medalie şi la Campionatele Mondiale. Anul acesta este anul în are scriem istorie pentru luptele din Craiova. După primul titlu la seniori prin Moise Ionuţ, acum prima medalie continentală. În oraşul nostru nu s-au mai obţinut medalie la campionate europene sau mondiale, la lupte libere băieţi. Până acum au fost doar la fete. Îmi doresc să nu ne oprim aici, aceste rezultate ne dau speranţe pentru viitor şi ne fac să privim cu încredere anii care urmează.
A declarat marţi seara, fericit pentru rezultatul obţinut de elevul său, profesorul Aurel Cimpoieru, cel care îl pregăteşte atât la club cât şi la nivelul lotului naţional pe Gheorghe Bodişteanu

Ieri a intrat în competiţie un alt sportiv de la Craiova, fiind vorba de Plop Ion, care a concurat în cadrul categoriei 66 de kg şi a fost eliminat din primul tur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tragerea la sorţi nu i-a fost favorabilă, a avut adversari foarte dificili, dar el este la prima lui competiţie majoră şi sper să acumuleze experienţă pentru anul viitor.
A mai declarat Aurel Cimpoeru

Politica