joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ochoa, minunea Mexicului, a ţinut piept Braziliei

Brazilia şi Mexic au jucat, marţi, pe stadionul Castelao din Fortaleza, într-un meci din Grupa A a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia.
Cele două echipe au reuşit un meci spectaculos, cu ocazii de ambele părţi, în faţa a peste 60.000 de suporteri. Nicio echipă nu a reuşit însă să înscrie.
Eroul partidei a fost, fără îndoială, portarul mexican Guillermo Ochoa. Acesta a apărat incredibil poarta Mexicului, reuşind să stopeze şi cele mai spectaculoase mingi trimise spre poarta sa de Neymar şi Thiago Silva.

Fără îndoială, a fost meciul vieţii mele. Am mai avut câteva meciuri similare, dar nimic nu se poate compara cu acesta. Să joci aşa la Cupa Mondială, împotriva gazdelor, nu este uşor şi sunt foarte fericit.
A declarat portarul de 28 ani al echipei franceze Ajaccio, pentru agenţia DPA, potrivit AGERPRES

Ochoa a fost confirmat titularul porţii cu doar 3 zile înainte de meciul cu Camerun (1-0), mai notează AGERPRES, iar contractul său cu  Ajaccio expiră pe 30 iunie şi ofertele au început deja să curgă de la echipe de top din Europa, inclusiv AC Milan.
Celălalt meci al grupei, Camerun – Croaţia s-a jucat noaptea trecută pe Arena Amazonia (Manaus).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marţi s-au jucat şi primele meciuri ale Grupei H. Belgia a învins Algeria cu socrul de 2-1, după ce la pauză s-a intrat la vestiare cu 0-1 pe tabela de marcaj. Cele două echipe s-au întâlnit pe stadionul Mineirao din Belo Horizonte.
Algeria a deschis scorul, în minutul 25, din penalty, prin Sofiane Feghouli. Belgienii au reuşit să egaleze în minutul 70 prin Marouane Fellaini, iar 10 minute mai târziu,  Dries Mertens a adus victoria Belgiei.

În cel de-al doilea meci al grupei, Rusia şi Coreea de Sud au încheiat la egalitate (1-1) partida disputată pe arena Pantanal din Cuiaba. După o primă repriză fără niciun gol, în minutul 68 Lee Keun-ho a deschis scorul pentru asiatici, în urma unei gafe a portarului Akinfeev. Şase minute mai târziu Aleksandr Kerjakov a restabilit egalitatea.
Ieri, s-au jucat meciuri din Grupa B. Australia a dat piept cu Olanda, iar Spania s-a confruntat cu Chile. Orele de disputare ale partidelor nu ne permit să menţionăm rezultatele, dar cu siguranţă vom face vorbire despre acestea în ediţia de mâine.

–––

Programul de astăzi la CM 2014-Brazilia (ora României)

Joi 19 iunie:
19.00: Columbia – Cote d’Ivoire, la Brasilia (Estadio Nacional), în Grupa C
22.00: Uruguay – Anglia, la Sao Paulo (Arena Corinthians), în Grupa D
Vineri 20 iunie:
01.00: Japonia – Grecia, la Natal (Arena das Dunas), în Grupa C

Politica