luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

RESPECTAŢI REGIMUL LEGAL DE VITEZĂ!

La începutul acestui an în judeţul Vâlcea au avut  loc 181 de accidente  rutiere din care 35 s-au datorat vitezei excesive şi neadaptate la condiţiile de drum. În urma acestor accidente produse pe fondul vitezei  au decedat 3 persoane, 14 au fost rănite grav şi  30 rănite uşor.  
Pentru a  preveni  accidentele  rutiere  având această cauză,  în perioada  13 – 15 iunie a.c. la nivel naţional au fost organizate acţiuni pentru impunerea respectării regimului legal de viteză în zonele cu risc accidentogen  ridicat.

În acest context, au fost aplicate 437 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză şi au fost reţinute 20 permise de conducere pentru depăşirea cu peste 50km/h a vitezei de circulaţie reglementate pe un anumit sector de drum. De asemenea pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare au fost reţinute 19 permise de conducere în timp ce pentru conducere sub influenţa  băuturilor alcoolice au fost reţinute 3 permise de conducere. Au fost reţinute şi 9 certificate de înmatriculare .
Cu prilejul desfăşurării activităţilor, au fost depistate 4 infracţiuni din care 3 la regimul circulaţiei şi 1 de altă natură.  

În vederea prevenirii accidentelor rutiere datorate rulării cu viteză, poliţiştii rutieri vă recomandă:
– Respectaţi restricţiile de viteză care sunt stabilite prin indicatoarele rutiere;
– Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (curbe, rampe, pante), de  trafic sau la condiţiile meteo;
– Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră în aşa fel încât să puteţi evita producerea unor accidente ;
– Reduceţi viteza în abordarea curbelor fără vizibilitate pentru a nu fi nevoiţi ,,să tăiaţi curba” şi să pătrundeţi pe contrasens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Material  realizat  de Serviciul  Rutier  Vâlcea

spot_img
spot_img

Politica