joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Wekend de foc pentru pompieri

Pompierii din carul ISU „Drobeta”  au intervenit, în acest weekend, la 4 urgenţe medicale şi şase situaţii de urgenţă. Cadrele ISU „Drobeta” au stins cinci incendii, au îndepărtat pericolul provocat de căderea unei bucăţi dintr-un acoperiş şi au acordat primul-ajutor calificat mai multor persoane cu afecţiuni medicale.

Vineri, 13.06.2014, la ora 17.45, Detaşamentul de Pompieri Dr.Tr.Severin a intervenit, cu o autoscară mecanică, în municipiul Dr.Tr.Severin, pe str. Traian, pentru îndepărtarea unui element de construcţie (tablă din componenţa acoperişului) ce se afla în pericol de cădere pe un spaţiu public. Vineri, 13.06.2014, la ora 21.55, Detaşamentul de Pompieri Dr.Tr.Severin a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anvelope uzate, depozitate pe un teren viran din municipiul Dr.Tr.Severin, Calea Timişoarei. Incendiul a fost stins imediat de către pompieri, cauza probabilă a izbucnirii incendiului fiind determinată de crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de a genera incendiul.

Adăpost de animale incendiat în satul Smadoviţa

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sâmbătă, 14.06.2014, la ora 02.22, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale în comuna Bâcles, sat Smadoviţa. La incendiu s-a deplasat şi SVSU Bâcles, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi trei voluntari, care a reuşit să lichideze incendiul până la sosirea pompierilor profesionişti. Până la stingere, incendiul a cuprins acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de cca. 20 mp. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 
Autobuz defect în flăcări, pe centura municipiului Dr. Tr. Severin

Sâmbătă, 14.06.2014, la ora 14.32, Detaşamentul de Pompieri Dr.Tr.Severin a intervenit,cu două autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autobuz defect, care se deplasa pe centura ocolitoare a municipiului Dr.Tr.Severin, fiind tractat de un alt autovehicul. La sosirea pompierilor la faţa locului, autobuzul era cuprins de flăcări în întregime. Pompierii au stins incendiul şi au împiedicat extinderea acestuia la autovehiculul ce-l tracta. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de blocarea sistemului de frânare.
 
Mai multe anexe gospodăreşti cuprinse de flăcări, în localitatea Cujmir

Sâmbătă, 14.06.2014, la ora 18.14, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit, cu o autospecială cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale şi două depozite de cereale, în comuna Cujmir, sat Aurora. Până la stingerea incendiului, acesta a cuprins un pătul, o magazie, pe o suprafaţă de cca. 30 mp şi un adăpost de animale, pe o suprafaţă de cca. 10 mp. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de un aparat de gătit în funcţiune, lăsat nesupravegheat.

Incendiu la o anexă cu lemne, în Dr.Tr. Severin

Sâmbătă, 14.06.2014, la ora 18.58, Detaşamentul de Pompieri Dr.Tr.Severin a intervenit, cu două autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în municipiul  Dr. Tr. Severin, pe Calea Tg. Jiului, la o magazie în care erau depozitate lemne de foc.  Incendiul  a cuprins numai 1,5 mc lemne de foc şi a fost stins de pompieri înainte de a se extinde. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de depozitarea cenuşii şi a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Politica