joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezinteres pentru locuinţe ANL la Târgu-Jiu şi Severin

Târgu-jienii nu se înghesuie să achiziţioneze locuinţele construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Doar trei cereri au fost depuse de chiriaşi la sediul primăriei.
Una dintre acestea a fost deja soluţionată, iar celelalte două sunt în curs de soluţionare, după cum a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu.
Municipalitatea mai are înregistrate, din anii trecuţi, alte aproape 70 de cereri, însă titularii nu s-au mai prezentat pentru reînnoirea dosarelor.

O cerere a fost deja finalizată, a fost deja vândută locuinţa respectivă, mai sunt două în curs de soluţionare şi mai avem din anii trecuţi alte 67 de cereri depuse, însă la ele nu e nimic concret pentru că titularii nu au venit să îşi reînnoiască intenţia de a cumpăra locuinţa. Sunt doar cereri depuse la momentul respectiv, noi bănuim că dânşii au vrut doar să vadă care ar fi condiţiile de cumpărare şi preţul, însă nu au venit acum să depună alte cereri pentru achiziţionare. Noi aşteptăm, au fost şi persoane care au întrebat, sperăm că vom avea şi concret dorinţe de a cumpăra.
A spus Ramona Evulescu

La nivelul municipiului Târgu-Jiu există 300 de garsoniere şi apartamente ANL cu două camere, toate fiind închiriate, după cum a precizat, pentru AGERPRES, Ramona Evulescu. Pentru cumpărare, preţul unei locuinţe este cuprins între 17.000 şi 20.000 de euro, preţul depinzând de zona în care se află unităţile locative, anul dării în folosinţă şi dotările de care dispune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanele care doresc să cumpere locuinţele construite prin ANL trebuie să ţină cont de faptul că în afară de suprafaţa efectivă pe care dumnealor o au şi vor să o cumpere vor intra la calcul şi suprafeţele comune, cote părţi la fiecare dintre ei. Fiecare persoană va avea cotă parte la tot ce înseamnă subsol, casa scării, pod, tot ce înseamnă proprietate comună. Preţurile sunt cuprinse între 17.000 şi 20.000 euro, în funcţie de zonele în care se află, central sau la periferie, în funcţie de vechimea locuinţei. Preţul se stabileşte la nivel naţional de către Agenţia Naţională a Locuinţelor, noi facem doar diligenţele necesare pentru cumpărare.
Ramona Evulescu

AGERPRES mai notează că reprezentanţii Primăriei au în lucru construcţia a încă două blocuri de locuinţe ANL în Târgu-Jiu.
Aceeaşi problemă şi la Severin.  Tinerii chiriaşi ai blocurilor construite de ANL din Drobeta Turnu Severin nu sunt interesaţi de achiziţionarea spaţiilor locative în care locuiesc, a declarat luni, pentru AGERPRES, viceprimarul Romulus Vîlcu. Viceprimarul a spus că administraţia locală a scos la vânzare în trimestrul I al anului 2014 un număr de 304 unităţi locative, dar până acum doar cinci familii şi-au exprimat dorinţa de a-şi achiziţiona locuinţele repartizate.

Această situaţie se datorează, probabil, preţurilor practicate: aproximativ 15.000 de euro pentru o garsonieră, 23.000 de euro pentru un apartament cu două camere şi în jur de 32.000 de euro pentru un apartament cu trei camere.
A precizat Vâlcu

Reprezentantul Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin a arătat, pentru AGERPRES, că preţurile de vânzare a locuinţelor tip ANL nu pot fi modificate deocamdată, întrucât ele au fost stabilite de Agenţia Naţională a Locuinţelor.

Vom face demersuri pentru ca valoarea acestora să fie diferenţiată pentru fiecare zonă, în funcţie de piaţa imobiliară.
A spus Vîlcu

Politica