vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cîrjan propune biroul cetăţeanului la Severin

Preşedintele PNL Severin, consilierul local liberal severinean Daniel Cîrjan a depus la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin şi la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru înfiinţarea unui Birou Unic de Informaţii pentru Cetăţeni.

Biroul Unic de Informaţii pentru Cetăţeni trebuie să apară ca un răspuns firesc la necesitatea de a crea un alt cadru pentru relaţia funcţionar public – cetăţean, un cadru mai apropiat stadiului de dezvoltare al societăţii româneşti. Funcţionând ca un compartiment în cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin, Biroul va fi creat pentru a fi în exclusivitate în slujba cetăţeanului, pentru a rezolva în mod prompt, cu profesionalism, problemele acestuia.
A declarat consilierul local Daniel Cîrjan

Principalele atribuţii ale acestui compartiment ar fi:informarea cetăţenilor asupra activităţii Consiliului Local şi a Primăriei Drobeta Turnu Severin, preluând reclamaţiile, sugestiile sau sesizările cetăţenilor cu privire la planurile sau proiectele noi pe care Primăria intenţionează să le dezvolte; oferă relaţii privind modalitatea de a obţine diverse documente, avize, aprobări, care, potrivit legii, intră în competenţa Primăriei sau Consiliului Local, Centrul asigurând şi serviciile legate de prelucrarea acestor documente în vederea soluţionării, scutindu-l pe cetăţean de eforturi suplimentare; asigură întreaga activitate privind audienţele la conducerea executivă a Primăriei; orice alte atribuţii privind informarea cetăţenilor municipiului Drobeta Turnu Severin. Biroul Unic de Informaţii pentru Cetăţeni nu presupune înfiinţarea unor noi posturi în cadrul aparatului de specialitate al primarului sau angajarea de personal suplimentar. Cîrjan susţine că în cadrul Biroului Unic de Informaţii pentru Cetăţeni îşi va desfăşura activitatea o singură persoană, maxim două persoane, care va fi transferată din cadrul altor servicii şi compartimente existente în cadrul aparatului de specialitate al primarului, neexistând astfel riscul creşterii costurilor cu angajarea de personal suplimentar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toate direcţiile/serviciile/compartimentele din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin vor fi reprezentate în cadrul Biroului. Cetăţenii sunt îndrumaţi, în funcţie de problematică, la compartimentul de specialitate corespunzător, unde pot primi informaţii complete şi actuale, care să-i ajute în rezolvarea problemelor în cât mai scurt timp.
A mai spus Daniel Cîrjan

Politica