sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Craiovenii sunt invitaţi la Cros în Parcul Tineretului

După cum se obişnuieşte de ani buni, în luna iunie Academia Olimpică Română – filiala Dolj, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi – Dolj organizează crosul “Ziua Olimpică”.
Competiţia ajunsă la cea de-a XX-a ediţie se va desfăşura anul acesta în Parcul Tineretului din Bănie, ora primului start fiind 10.00. Scopul acţiunii este de celebrare a primei ediţii a Jocurilor Olimpice moderne ce a avut loc în anul 1896, la Atena dar şi celebrarea a 100 de ani de Olimpism în România. Este motivul pentru care au fost invitate o serie de personalităţi ale sportului local să ia parte la eveniment dar organizatorii au vorbit şi despre alte surprize oferite participanţilor.

Referitor la aceştia trebuie spus că se va concura pe categorii de vârstă distanţele fiind alese în funcţie de acest etalon. Copiii sub 10 ani vor alerga 400 m, în timp ce peste 11 ani se consideră categorie “open” şi se va alerga 1100 de metri, atât la feminin cât şi la masculin. Între orele 09.00 şi 10.00 se va face înscrierea participanţilor la baza sportivă din Parcul Tineretului, ocazie cu care concurenţii trebuie să completeze şi să semneze o declaraţie, pe propria răspundere, prin care declară că nu au probleme de sănătate şi că sunt apţi fizic să alerge la crosul “Ziua Olimpică”.

La ora 9.45 este programată ceremonia de deschidere care cuprinde transmiterea mesajului preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, acest moment revenind elevei Roxana Ene de la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”.  Câştigătorii vor primi premiile din partea Academiei Olimpice Române, Direcţiei Judeţeane pentru Sport şi Tineret Dolj şi Asociaţiei Judeţeane Sportul pentru Toţi Dolj. Vor exista şi premii speciale pentru cea mai numeroasă familie participantă, cel mai vârstnic participant sau cel mai tânăr participant.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Scopul nostru este şi acela de a atrage cât mai multe persoane să practice sport, motiv pentru care îi aşteptăm pe craioveni într-un număr cât mai mare.
Alina Ionescu, director executiv Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, care a anunţat că va lua startul la cros

O altă acţiune pe care DJST Dolj o va derula în această vară, în perioada iulie–august este “Summer Sport”. Conform declaraţiilor organizatorilor, prin intermediul acestui proiect, tinerii vor avea ocazia de a se iniţia într-una dintre cele şapte ramuri sportive puse la dispoziţie, fiind vorba despre dansuri, şah, baschet, volei, fotbal, handbal şi karate.

Acest program se derulează doar pe perioada vacanţei de vară şi se adresează copiilor între 6 ani şi 18 ani. Pentru acest an, înscrierile vor începe cu data de 15 iunie, fişele putând fi descărcate de pe site-ul www.djst.ro sau pagina noastră de facebook –https://www.facebook.com/djstdolj. De asemenea, se regăsesc şi la sediul DJST Dolj situat pe strada Gheorghe Doja nr. 2A. Anul acesta am schimbat programul, pentru unele ramuri sportive cursurile sunt ţinute în luna iulie, iar pentru restul în luna august. Astfel, în luna iulie  o să se desfăşoare  cursurile pentru dans, handbal, şah şi volei, iar în luna august cele de baschet, fotbal, karate şi din nou şah. Amintesc că, anul trecut, s-au înscris aproximativ 400 de copii la următoarele ramuri sportive: 140 baschet, 99 dans, 71 fotbal şi 83 volei.
Alina Ionescu

spot_img
spot_img

Politica