sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bistreţ şi Cârcea îşi dispută Cupa într-un cadru istoric

În acest an, AJF Dolj a pregătit o surpriză frumoasă finalistelor din Cupa României, faza pe judeţ. Jucătorii protagonistelor din ultimul act, Dunărea Bistreţ şi Viitorul Cârcea, vor avea ocazia să calce pe iarba unui stadion pe care „Campioana unei mari iubiri” a făcut istorie în anii de glorie.
Celebrul teren din Bănie, ce poartă numele „tunarului” Universităţii Craiova, Ion Oblemenco, va fi gazda finalei de cupă din acest an, o gazdă specială pentru atacanţii principali ai evenimentului de astăzi.
Majoritatea jucătorilor ce vor păşi astăzi pe gazonul fostului Central nu au mai avut posibilitatea până acum să intre pe porţile stadionului din postura de fotbalişti.

Dunărea Bistreţ, avantajată de rezultatele directe

În privinţa partidei propriu-zise, formaţia de la malul Dunării ar părea la o primă vedere favorită, pentru că a avut un parcurs mai prosper de campionat, ajungând în play-off, comparativ cu Viitorul Cârcea care s-a clasat pe locul şapte în sezonul regulat.
La capitolul meciuri directe, situaţia este în avantajul Bistreţului, care a bifat o victorie pe teren propriu, cu 4-3, şi a remizat la Cârcea, scor 1-1, însă aspectul scorului indică două jocuri echilibrate, cu proporţii foarte apropiate. Considerentele partidei de astăzi, cu începere de la ora 18, sunt cu totul altele, pentru că se joacă cu un trofeu pe masă, într-o singură manşă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Emoţii speciale pentru jucători

Staff-ul ambelor echipe pleacă cu gânduri optimiste, cu dorinţa unei victorii care să le deschidă calea spre etapele naţionale ale Cupei României.

Salutăm iniţiativa AJF-ului de a organiza meciul pe legendarul stadion „Ion Oblemenco” şi de asemenea îi mulţumim doamnei Primar Olguţa Vasilescu pentru că şi-a dat acceptul. Este o noutate faptul că se joacă pe Oblemenco, dacă îmi amintesc eu bine abia în urmă cu 16 ani s-a mai jucat o finală de cupă judeţeană pe acest teren. Băieţii sunt foarte bucuroşi că vor juca pe fostul Central, deoarece majoritatea nu au apucat să calce niciodată pe acel gazon. Naicu, Mieilă şi Mirea sunt singurii de la echipa noastră care au evoluat pe istoricul stadion din Bănie. Este finala judeţeană a Cupei României, un meci deschis oricărui rezultat, iar ţinând cont că terenul este foarte bun, cred că învingătoarea se va decide în funcţie de cine greşeşte mai puţin. Noi sperăm că experienţa jucătorilor ne va ajuta, vom avea un joc bun, şi dorim să câştigăm.
 A declarat Naicu Dan, preşedintele formaţiei Dunărea Bistreţ 

Suntem foarte optimişti, avem încredere în noi că putem face un joc bun. Dorim să se joace un fotbal de calitate, pentru că de asta a fost şi ales terenul „Ion Oblemenco”. Va fi un meci special pentru majoritatea jucătorilor, nu toţi au avut ocazia să calce pe iarba unui stadion de o asemenea anvergură. Sperăm să fie o partidă frumoasă, dedicată fotbalului, fără probleme de altă natură. Adversarul pe care îl întâlnim este unul puternic, a ajuns în play-off, este un adversar care nu va fi uşor de învins. Îi respectăm, dar vom face tot posibilul să fim mai buni ca ei.
A afirmat Chirea Ionel, delegatul Viitorul Cârcea

 

Politica