miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acţiune de donare sânge la Craiova şi Târgu-Jiu

O nouă acţiune de donare sânge va avea loc pe data de 14-15 Iunie 2014 (Ziua internaţională a donatorilor de sânge) în Craiova, la Casa Studenţilor şi simultan, în aceleaşi zile se va desfăşura acţiunea de donare de sânge şi la Târgu-Jiu, la Centru de Transfuzii.
“Fiecare picătură de sânge înseamnă un zâmbet” este premisa cu care pornesc la drum cei care iniţiază acţiuni de donare sânge, fiindcă stocul de sânge nu este niciodată suficient, este nevoie de o alimentare permanentă cu sânge.

Pe lângă faptul că oferi un ajutor semenilor tăi, ai mai multe avantaje, beneficiezi de consultaţie gratuită înaintea donării, după ce ai donat sânge sistemul imunitar va fi mai puternic, sângele se reface, ai zi liberă la serviciu/şcoală, scade riscul de accident vascular, la cerere ţi se acordă şi un buletin de analize gratuit, primeşti şapte tichete de masă.

Pentru a putea dona, trebuie să îndeplineşti anumite condiţii: să te prezinţi cu buletinul, să fii odihnit, să ai vârsta între 18-65 ani, să fi donat măcar o dată înainte de 45 ani, femeile să aibă cel puţin 50 kg, iar bărbaţii, o greutate corporală de minim 60 kg, să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6-12 luni, să nu consumi grăsimi şi alcool cu 72 de ore înainte de a dona, să nu fumezi, să nu fi avut afecţiuni gripale cu minim două săptămâni până la donare, să nu fi avut boli precum hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, să nu fi călătorit în străinătate în ultimele trei luni. Totodată, vor fi răsplătiţi cu o carte, “Tablete de Stil de viaţă”.
Donatorii sunt aşteptaţi pe 14-15 iunie la Craiova şi Târgu-Jiu între orele 8.00-14.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica