vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisia Europeană dă bani pentru DN 56 Craiova-Calafat

Comisia Europeană a aprobat alocarea sumei de 47 de milioane de euro pentru drumul Craiova-Calafat. Banii provin din Fondul European de Dezvoltare Regională. DN56 face parte din Reţeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T) şi este singura conexiune dintre Craiova şi podul Calafat-Vidin.
Podul peste Dunăre denumit şi “Podul Noua Europă”, este considerat ca fiind de o importanţă strategică pentru UE, el reprezentând o legătură vitală pe ruta prioritară ce porneşte din Europa de nord, traversează Europa centrală, România şi Bulgaria, pentru a ajunge în Grecia, scrie AGERPRES.

Pentru construirea podului, investiţiile UE s-au ridicat la 106 milioane de euro, acesta fiind cel de-al doilea pod care leagă România de Bulgaria pe intervalul de 630 km de graniţă dintre cele două ţări, arată sursa citată.
Reţeaua rutieră modernizată dintre Craiova şi Calafat va îmbunătăţi accesul la pod şi va stimula creşterea economică şi competitivitatea în regiune, scrie AGERPRES.

Îmbunătăţirea conexiunii cu podul Calafat-Vidin în partea română va crea oportunităţi importante de dezvoltare a afacerilor, cercetării, comunităţilor locale şi serviciilor publice, atât în regiunea de frontieră română, cât şi în cea bulgară. Modernizarea căii de transport va reduce semnificativ durata călătoriei atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri, stimulând dezvoltarea economică a României şi Bulgariei.
A declarat comisarul pentru politica regională Johannes Hahn, citat de site-ul Comisiei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul “Reabilitarea drumului naţional DN56 Craiova-Calafat” are ca scop modernizarea unei porţiuni de 80 km din acest drum care leagă oraşele Craiova şi Calafat. Investiţia se încadrează în axa prioritară 2 ‘Convergenţă’ a Programului Operaţional Sectorial de Transport al României, iar Uniunea Europeană va finanţa proiectul prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, suma alocată fiind de 47 milioane de euro dintr-o investiţie totală de 55,4 milioane de euro, mai notează AGERPRES. În faza de implementare a proiectului, se preconizează că vor fi create 270 de locuri de muncă.

Politica