sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Angajaţii TVR Craiova, în grevă japoneză?

Liderul Sindicatului Pentru Unitatea Salariaţilor (SPUS) TV Craiova a anunţat începerea unei serii de proteste. Astfel, astăzi, toţi salariaţii studioului TVR Craiova au fost invitaţi să participe la grevă japoneză.
Motivele, reducerea programului de lucru ce duce la scăderea salariilor dar şi închiderea canalului TVR 3. SPUS Craiova acuză totodată că a fost stabilită o nouă organigramă pentru Studiourile Teritoriale ale TVR, pentru care sindicaliştii nu au fost consultaţi.

Participanţii nu vor înceta lucrul, dar vor purta în semn de protest banderole albe.  Greva japoneză se va desfăşura pe perioadă nedeterminată. Acest demers vine ca urmare a nemulţumirii generate în rândul salariaţilor de intenţia conducerii TVR privind reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului. Măsura a primit vot favorabil din partea membrilor Comitetului Director al TVR şi urmează ca miercuri, 28.05.2014, să fie introdusă pe ordinea de zi a Consiliului de Administraţie al SRTV . Membrii SPUS TV Craiova işi exprimă nemulţumirea şi faţă de propunerea de închidere a canalului TVR 3.  Totodată, nu suntem de acord cu stabilirea unei organigrame standard pentru Studiourile Teritoriale fără a fi consultaţi. În prezent, Teritorialele se confruntă cu o masivă lipsă de personal, în urma Procesului de Restructurare care a avut loc în anul 2013.
Ramona Moroşanu, preşedinte SPUS TV Craiova

spot_img
spot_img

Politica