sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Afaceriştii de pe Râului se revoltă. Din nou

Afaceriştii de pe Râului sunt pregătiţi să meargă în instanţă pentru a-şi face dreptate. Aceştia spun că de când circulaţia în zonă a fost închisă vânzările le-au scăzut la jumătate. Mai mult, oamenii reclamă faptul că printr-o adresă venită de la Primăria Craiova li s-a comunicat că lucrările pe tronsonul pe care ei ceruseră să se poată desfăşura circulaţia rutieră vor dura o lună şi jumătate de la începerea lucrărilor. Cum termenul a trecut şi nu a fost respectat, oamenii s-au revoltat. În plus, afaceriştii spun că firma care efectuează reabilitarea bulevardului, trage de timp.
Ieri, la prânz, în zonă era pustiu. Se lucra doar la canalizare, însă nici urmă de vreun angajat de la Tel Drum-firma care execută lucrările şi despre care se spune că este controlată de vicepremierul Liviu Dragnea.

De vineri au plecat acasă. Până acum nu a venit niciunul. Locuiesc departe, nu sunt de aici de la noi. E posibil să nu vină că se lucrează aici la canal. Dar e ditamai tarlaua de drum, au unde să muncească. Dar nu vor, vor doar banii nu şi munca.
Au spus oamenii care efectuau lucrări la canalizare

Până acum s-a lucrat mai mult la trotuare şi borduri. Drumul este blocat. Câte un şofer mai curajos se aventurează prin gropile lăsate în urmă de utilaje.
Pe 24 martie, afaceriştii din zonă reclamau faptul că nu îşi mai pot desfăşura activitatea pentru că nu a fost lăsată o porţiune de drum pe care să se poată circula.
Cel puţin 25 de firme sunt în zonă. Reprezentanţii acestora au solicitat Primăriei să nu închidă accesul rutier pe stradă.
Răspunsul municipalităţii a fost că se va circula în regim de şantier, dar nicidecum să se închidă strada în totalitate. Oamenii s-au revoltat pentru că, spun ei, sunt plătitori de taxe şi impozite la bugetul Craiovei, au cel puţin o mie de angajaţi şi nu înţeleg cum municipalitatea poate afirma că se preocupă de creşterea numărului locurilor de muncă, în condiţiile în care împiedică astfel de firme să funcţioneze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vorbim de service-uri auto, peco, firme de producţie, societăţi care au nevoie de mijloace de transport. Pe acest sector de drum sunt 25 de societăţi, cu o medie de 40 de angajaţi fiecare vorbim de 800-1000 de angajaţi care vor pleca acasă, dacă acest drum este închis, pentru că efectiv, nu ne vom putea desfăşura activitatea şi vom închide firmele.
Declara Dan Fronie, reprezentantul unei societăţi din zonă

La câteva zile, edilul-şef al urbei a afirmat că nu li s-a promis nimic celor din zonă şi că nu pot sta lucrările în loc de “o benzinărie”.

Peste tot unde sunt şantiere sunt supărări şi la pasajul subteran au fost supărări că toţi comercianţii de aici au avut probleme şi că timp de doi ani de zile firmele lor au fost aproape falimentare. Eu nu pot să opresc o investiţie de milioane de euro pentru că acolo există un domn care are o benzinărie. Nu pot să fac acest lucru. Toţi, absolut toţi, au acces, fie ca e vorba prin spate, fie ca e vorba prin faţă. Dar în momentul în care sunt lucrări şi este o zonă de şantier nu mai poţi să te gândeşti ca mai poţi să comercializezi ceva acolo.
Spunea atunci Olguţa Vasilescu

Primăria a anunţat demararea lucrărilor abia pe 26 martie printr-un comunicat de presă.
Între altele, în comunicat se specifica faptul că “lucrările se vor desfăşura eşalonat pe tronsoane, cu restricţii de circulaţie şi devieri ale traficului pentru fiecare etapă în parte. În zonele supuse intervenţiilor accesul autovehiculelor  riveranilor va fi limitat şi se va face în condiţii de şantier. De asemenea, se va asigura accesul vehiculelor de intervenţii pentru situaţii de urgenţă.”
Cu mare dificultate o autospecială de la Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă ar putea circula prin zonă.
Revenind, afaceriştii din zonă spun că este inacceptabil faptul că nu li se asigură cele promise, dar şi că se trage timp.

Am sunat la Primărie şi persoana pe care am contactat-o mi-a spus că are alte treburi acum. Conform documentului venit în martie, lucrările trebuiau să fie gata. Se trage de timp, iar nouă vânzările ne-au scăzut cu cel puţin 50%.
A afirmat Emil Bazgu, unul dintre patronii din zonă

Pe strada Caracal, aceeaşi poveste. Aici lucrările sunt efectuate de firma T Dancor Romconstruct, firmă despre care presa din Olt scrie că este abonată de mai mulţi ani la banii publici ai judeţului administrat de pesedistul Paul Stănescu.
Drumul a fost decopertat şi s-a turnat primul strat asfaltic pe o porţiune din strada Caracal. Asta de ceva vreme.  Ieri la prânz, se muncea în “dorul lelii”. Câţiva muncitori stăteau la umbră pe o bancă.
Lucrările pe strada Carcal ar trebui să fie finalizate în acest an, iar cele de pe Râului, în 2015.

Primăria Municipiului Craiova anunţă că au început lucrările de reabilitare şi modernizare pentru străzile Râului şi Caracal – componente din cadrul proiectului “Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relaţia Nord-Sud-Est a Polului de Creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova” – proiect finanţat prin P.O.R, Axa Prioritară 1, Domeniul Major de Intervenţie1.1. În acest sens, pe cele două artere rutiere, pe o perioadă de 5 luni pentru strada Caracal şi 18 luni pentru strada Râului, se vor desfăşura lucrări ce vizează partea carosabilă, trotuarele, realizarea de piste pentru biciclete şi amenajarea unor spaţii de parcare adiacente carosabilului.
Se arată în comunicatul Primăriei Craiova emis pe 26 martie

Pe de altă parte, Primăria a anunţat ieri noi restricţii de circulaţie. Asta pentru că încep lucrările de consolidare a zidului de la Colegiul Naţional Carol I.

În data de 21.05.2014 vor începe lucrările de reabilitare şi consolidare zid de sprijin latura de vest incintă şi latura de nord Colegiul Naţional Carol I. Pentru executarea acestor lucrări este necesar ca pe unele sectoare de drum să fie instituite unele restricţii temporare de circulaţie, după cum urmează: în perioada 21.05.2014-14.07.2014, se va închide circulaţia rutieră pe str. Gheorghe Bibescu, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Libertăţii şi intersecţia cu str. Mihai Viteazul; în perioada 14.07.2014-14.10.2014, se va restricţiona circulaţia pe banda dreaptă a sensului de mers pe str. Gheorghe Bibescu, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Libertăţii şi intersecţia cu str. Mihai Viteazul şi pe trotuarul aferent incintei Colegiului Naţional Carol I de pe acest sector; în perioada 21.05.2014-14.10.2014 se va restricţiona circulaţia pietonilor pe trotuarul aferent incintei Colegiului Naţional Carol I de pe str. Mihai Viteazul. Rugăm conducătorii auto şi pietonii să respecte semnalizările rutiere temporare care vor fi amplasate în zona lucrărilor.
Primăria Craiova.

Politica