joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Claudiu Manda: «Ne aşteptăm la un rezultat bun la alegeri. Îi vedem pe oameni cum ne privesc şi cum ne primesc»

Sărbătoare cu flori de salcâm şi grătare la Poiana Mare. Doljenii s-au petrecut ieri în pădurea Ilaru. Muzică populară, jocuri cu premii, au fost doar câteva dintre atracţiile puse la dispoziţie doljenilor din Poiana Mare, dar şi celor veniţi din alte părţi ale judeţului.
Floarea de salcâm”, aşa cum se numeşte evenimentul, i-a atras şi pe politicienii judeţului.
Pe social-democraţi i-am găsit pe baricade. Au luat parte la sărbătoare nume grele ale partidului: Claudiu Manda, Ion Prioteasa, Alina Tănăsescu, Cristinel Iovan, Cosmin Enea şi soţii Tarniţă.
Aflat în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, ne-a declarat că acest scrutin este un test pentru noua conducere a partidului.

Sigur că este un examen pentru mine, cum de fiecare dată un rând de alegeri este un examen pentru mine ca preşedinte al celui mai puternic partid politic din judeţul Dolj. Mă aştept la un scor bun, îi văd pe colegii mei cât de hotărâţi sunt. Nu o iau ca pe o chestiune în care să zicem  joc la promovare sau la retrogardare, ci este primul test pe care îl dăm noi în noua formulă de conducere în condiţiile în care suntem, la PSD Dolj, o echipă unită, o echipă în care sunt şi oameni tineri şi oameni cu experienţă, oameni dinamici, femei, oameni valoroşi care cred în PSD şi în proiectul PSD-UNPR-PC.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

Şi s-a pregătit intens. A mers împreună cu echipa în mai multe localităţi din judeţ, unde Claudiu Manda spune că oamenii au fost deschişi şi au încredere în PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost obositor şi frumos. Obositor pentru că am mers foarte mult în teritoriu, m-am întâlnit cu foarte mulţi oameni, colegi de-ai noştri din partid, de la celelalte două partide componente ale alianţei, cu alegători, cu cetăţeni. Am discutat destul de multe lucruri, problemele pe care le au, chestiuni de anvergură europeană, de anvergură locală. Am avut discuţii de la Legea 416, până la preşedintele Comisiei Europene. Frumos, pentru că peste tot pe unde am fost am întâlnit oameni care ţin cu noi, care ne sprijină, care ne doresc în continuare, care ne urează succes, care câteodată ne şi reproşează lucruri legate de ceea ce mai avem de făcut. Dar, este energizant. Dincolo de toată oboseala, atunci când te întâlneşti cu oameni care te aplaudă, care te primesc cu bucurie, te energizează şi îţi dau putere să mergi mai departe. Feedback-ul este categoric unul pozitiv, ne aşteptăm la un rezultat bun. Îi vedem pe oameni cum ne privesc şi cum ne primesc.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

Liderul social-democraţilor doljeni mai spune că alianţa PSD-UNPR-PC, va obţine cel mai mare număr de voturi în judeţ.

Un rezultat bun înseamnă sigur PSD-UNPR-PC, locul I pe judeţul Dolj. Eu cred că vom depăşi cu mult toate celelalte partide la un loc. Competiţia noastră este cu celelalte judeţe, ca Doljul să fie un judeţ important pentru  PSD-UNPR-PC, să fie în continuare şi o prioritate pentru majoritatea parlamentară şi în Guvern. Aceasta pentru că altfel nu putem să îi obligăm pe cei de la Guvern să se uite la noi decât dacă văd că şi noi îi sprijinim prin votul pe care îl dăm la alegerile acestea şi la cele din toamnă, la prezidenţiale.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

În toată Oltenia, Biroul Electoral Central a decis că însemnele electorale ce conţin acronimul USL să fie înlăturate. Claudiu Manda spune că oamenii au înţeles deja mesajul.

Pentru noi, “USL trăieşte” este un semnal pe care îl transmitem tuturor oamenilor că suntem dispuşi, hotărâţi, să ne asumăm drepturile şi obligaţiile care decurg din ce a fost USL. Ne-am asumat faţă de oameni diferite proiecte, promisiuni pe care vrem să le îndeplinim chiar dacă unul dintre partenerii noştri a plecat de la guvernare. Acesta era mesajul, mesaj pe care oamenii l-au înţeles şi dacă dăm acum jos afişele oricum nu ar mai avea niciun efect. Important este că oamenii au înţeles că ce ne-am propus şi am promis în 2012, vrem să ducem la îndeplinire, în speranţa că vor veni şi cei de la PNL lângă noi, dar şi fără cei de la PNL aşa cum ne-am angajat în 2012. Noi, fără PNL am arătat, cel puţin la Polivalentă, că suntem mai puternici. Faţă de acum doi ani de zile, la alegerile parlamentare, unde miza era mult mai importantă, acum am reuşit să aducem, cred, cu 50% mai mulţi oameni acolo, coechipieri de-ai noştri. Le mulţumesc şi îi felicit pe cei de la UNPR, PC şi cei care au fost alături de noi. Aşa că, vrem să arătăm că suntem la fel de puternici şi fără liberalii care n-au vrut să adere la proiectul USL cu care ei au candidat.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

Politica