vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Disponibilizaţii OLTCHIM ameninţă cu greva foamei

Aproximativ 50 de foşti angajaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat din nou, ieri, în faţa Prefecturii. Oamenii cer reprezentantului Guvernului să se implice în rezolvarea situaţiei în care se află disponibilizaţii. Aceştia aşteaptă de aproape un an să îşi primească salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.
Este pentru a treia oară în ultima săptămână când foştii angajaţi ai Combinatului cer sprijinul Prefectului. Dumitru Cornoiu le-a spus însă că nu sunt bani pentru plata salariilor compensatorii.
În iunie 2013, 969 de angajaţi ai combinatului Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv. Potrivit legii, fiecare dintre ei are dreptul să primească între 6 şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime, adică între 20.000 şi 50.000 de lei.
Oamenii ameninţă chiar cu proteste extreme.

Vom trece la ample acţiuni de protest, culminând cu greva foamei în faţa Prefecturii. Poate atunci se sensibilizează cineva, poate vede şi Europa ce face guvernul socialist din România.
Spun sindicaliştii

Între timp, Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, potrivit MEDIAFAX.
Compania de stat a raportat pentru ianuarie-martie pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut, mai scrie sursa citată.
Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reducerea pierderilor s-a reuşit printr-o mai bună utilizare a resurselor financiare, eliminarea tuturor cheltuielilor care nu erau strâns legate de activitatea de producţie (s-au redus la minim cheltuielile cu terţii, contractele de prestări servicii, s-au anulat toate contractele de consultanţă), cât şi prin reducerea personalului prin disponibilizările care au avut loc în iunie 2013.
Potrivit raportului trimestrial al compoaniei transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti, citat de MEDIAFAX

Politica