vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bujorii nu votează, dar s-au colorat politic în «curcubeu»

Astfel că duminică, 11 mai, Pleniţa s-a transformat în “centrul Universului” pentru politicienii doljeni, care nu puteau rata ocazia de a socializa cu electoratul.
Principalii combatanţi au descins în mijlocul bujorilor şi al mulţimii, s-au pozat şi… au plecat.  
PSD a venit la Pleniţa cu greii partidului, câtă “frunză şi iarbă”. De la Claudiu Manda, preşedinte, Ion Prioteasa, preşedinte al CJ Dolj sau Lia Olguţa Vasilescu, preşedinte PSD Craiova şi primar al Băniei, social democraţii au vrut să arate că sunt o mare şi puternică familie.

Am  răspuns  cu  mare  drag  la  invitaţia  primarului  comunei  Pleniţa,  Mihai Calafeteanu. Este o sărbătoare foarte frumoasă  şi mă bucur că se păstrează tradiţia. Am fost  însoţit  de  doamna  primar  ,  Lia  Olguţa  Vasilescu,  de  domnul  preşedinte  Ion Prioteasa,  colegii  din  BPJ şi  echipa  de  campanie.  Am discutat  cu  oamenii  despre problemele pe care le au,  am vorbit  despre soluţiile  pe care domnul primar,  Mihai Calafeteanu,  împreună cu  noi  le  avem pentru  comuna Pleniţa  şi  despre  importanţa alegerilor europarlamentare. Suntem o echipă puternică şi sunt convins că împreună vom reuşi să schimbăm multe lucruri în bine în judeţul Dolj.
A spus preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda

După roşu, bujorii s-au colorat în portocaliu. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, însoţit de un grup mare de tineri democrat-liberali, s-a aflat, de asemenea în mijlocul oamenilor veniţi să petreacă la Sărbătoarea de la Pleniţa.
Nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos, mai cu seamă că mergeau “acasă”, adică în comuna unde primar este un ales al PNL.
Cu care, evident, s-au pozat, deşi Mihai Calafeteanu este revendicat şi de PSD.
Nu au lipsit Forţa Civică, PP-DD, probabil PMP şi alţi combatanţi care, îmbinând utilul cu plăcutul, au profitat de oportunitatea de a-şi face campanie electorală şi băi de mulţime, aşa cum stă bine politicianului în astfel de perioade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În treacăt fie spus, oamenii au ascultat, au primit pungi şi dintr-o parte, şi dintr-alta, că un suvenir de campanie nu strică nimănui. Apoi şi-au văzut de petrecere.
Oferta organizatorilor a fost pe măsură. Mici, bere, tiribombe şi concursuri, muzică populară a la Cristi Bănăţeanu şi zeci de “standuri” împrovizate, de unde puteai cumpăra: acadele, genţi şi curele “made in «Dragonul roşu»” până la oale, tuciuri sau alte produse pentru uz casnic.
Iar petrecerile au ţinut până la căderea serii, chiar dacă mulţi dintre politicieni se aflau deja în alte zone ale judeţului.

Sărbătoarea Bujorului, din 1970

Prima ediţie a sărbătorii devenită deja tradiţie la Pleniţa a avut loc în anul 1970. De atunci, o singură dată, imediat după Revoluţie, în 1990, manifestarea nu s-a desfăşurat. Bujorii din Pădurea Pleniţa se întind pe o arie de circa 50 de hectare.

Politica