sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima femeie din conducerea Consiliului Judetean Dolj

Consilier judeţean aflat la al treilea mandat, Alina Tănăsescu a fost instalată, marţi, în funcţie, fiind prezentată personalului din instituţie în cadrul unei întâlniri convocate de preşedintele C.J., Ion Prioteasa.

Am plăcerea deosebită de a o vă prezenta pe doamna Alina Tănăsescu. Sunt convins că mulţi dintre dumneavoastră o cunoaşteţi deja, fiind consilier judeţean de mai multe mandate. De altfel, luna viitoare, atât eu, cât şi cei doi vicepreşedinţi împlinim zece ani de când suntem în consiliul judeţean. Întâlnirea de astăzi este prilejuită de instalarea în funcţia de vicepreşedinte al C.J. Dolj a doamnei Alina Tănăsescu, prima femeie din istoria consiliului judeţean care deţine această calitate, dumneaei urmând să se ocupe de problemele economice ale instituţiei.
A declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa

Noul vicepreşedinte al CJ Dolj, Alina Tănăsescu, a transmis personalului instituţiei:
Vă cunosc de zece ani, iar cu mulţi dintre dumneavoastră am avut prilejul să lucrez. Sunt convinsă că vom avea o bună colaborare, pentru că sunt un om de echipă, pe care vă puteţi baza, şi vă asigur că puteţi conta pe întreaga mea implicare şi tot sprijinul, ori de câte ori va fi nevoie. Am certitudinea cooperării noastre depline pentru că, în definitiv, suntem o familie care ţinteşte acelaşi scop: binele comunităţii doljene. Consiliul judeţean s-a remarcat prin numeroasele proiecte de succes pe care deja le-a implementat. Sigur că mai sunt multe de făcut în judeţul Dolj, investiţii pentru a căror punere în aplicare îmi voi da tot concursul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un pas înainte în carieră

Alina Tănăsescu este născută în 1975. Vârsta nu i se afişează însă pe chip. Este una dintre cele mai frumoase, prezentabile doamne cu funcţii publice din judeţul Dolj. A absolvit liceul Ştefan Velovan, specializându-se pentru a deveni dascăl. A ales însă calea justiţiei.
A studiat dreptul la Universitatea din Craiova şi a obţinut titlul de doctor în drept cu tema de cercetare “Instituţiile autonomiei locale din România din perspectiva integrării în Uniunea Europeană”.
Din anul 2000 a început să practice avocatura. Mai întâi în cadrul Baroului Olt, apoi în cadrul Baroului Dolj.  Din 2004 a ocupat funcţia de consilier în cadrul Consiliului Judeţean Dolj, iar între 2009-2010 a fost director al CAS Dolj, poziţie pe care a ocupat-o şi în ultima perioadă.
Alina Tănăsescu spune că noua funcţie este un pas înainte în cariera sa, dar şi o oportunitate pentru a fi mai aproape de cetăţenii judeţului.

Această funcţie mă onorează. Este un pas înainte în carieră. Acum voi putea fi mai aproape de cetăţenii judeţului Dolj, voi cunoaşte mai bine problemele cu care se confruntă. Împreună cu domnul Preşedinte Ion Prioteasa, şi cu întreaga echipă a Consiliului Judeţean, care s-a dovedit unită atunci când a fost vorba de interesul cetăţeanului, voi lucra intens pentru a duce la îndeplinire proiectele de dezvoltare ale acestui judeţ. Sunt deja la al treilea mandat de consilier judeţean. Luna viitoare se împlinesc zece ani de cand am fost aleasa prima data consilier judeţean. E o perioadă în care m-am familiarizat cu administraţia publică judeţeană.
Alina Tănăsescu, vicepreşedinte C.J. Dolj

Deşi este prima femeie vicepreşedinte a Consiliului Judeţean Dolj, Alina Tănăsescu spune că acest lucru nu este un impediment şi este pregătită pentru sarcinile pe care funcţia le presupune.
La întâlnirea cu personalul instituţiei, organizată în sala de şedinţe a CJ Dolj, a participat şi vicepreşedintele pe probleme tehnice al consiliului judeţean, Cristinel Iovan.

Politica