vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai multe edificii din Dolj vor intra în reparaţii

Direcţia pentru Cultură Dolj are ca obiectiv în următoarea perioadă să pună la punct mai multe clădiri ce se află în stare de degradare. Pentru ca patrimoniul cultural naţional să se păstreze intact este nevoie de investiţii de zeci de mii de euro.
Consiliul Judeţean Dolj a alocat fonduri pentru reparaţii de urgenţă a culelor din Oltenia şi a mai multor clădiri înregistrate ca monumente istorice.

Două dintre cele trei cule care au supravieţuit în judeţul Dolj şi care găzduiesc muzeele comunale din Cernăteşti şi Brabova urmează să intre în procese de restaurare-conservare, după ce nu demult au fost înfiate de către Consiliul Judeţean, adică înscrise în patrimoniul său. La Calafat, de asemenea, Muzeul Municipal/Palatul Ştefan Marincu va intra în reparaţii.
Dan Lupescu, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Dolj

În satul Coţofenii din Faţă se află în ruină Casa neoclasică al cărei proprietar este Modest Cichirdan şi Şcoala veche din Parcul Conacului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele mai importante instituţii din Craiova au nevoie grabnică de reabilitare

Palatul Administrativ al Judeţului Dolj, Primăria Municipiului Craiova au nevoie de reabilitări urgente. Pe lista clădirilor ce nu mai suportă amânare şi trebuie neapărat renovate se află şi una dintre cele mai cunoscute instituţii şcolare din oraş, Colegiul Naţional Carol I. Nevoia de reabilitare a fost confirmată încă o dată în urmă cu trei săptămâni când s-a desprins capul din gips al unuia dintre soldaţii romani, eveniment nefericit care putea să facă multe victime.

Noroc, mare noroc l-a constituit faptul că această întâmplare a avut loc într-o duminică când nici sute de elevi ori profesori nu roiau prin zonă.
Dan Lupescu, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Dolj

Pentru restaurarea clădirilor Palatului Administrativ se aşteaptă încă alocarea unor sume de bani.

Palatul Administrativ are un studiu de fezabilitate în valoare de vreo 10 milioane de  euro, este trimis la Bucureşti, încercăm în momentul de faţă să-l transferăm pe o perioadă determinată în proprietatea Consiliului Judeţean care dispune de fonduri şi poate accesa fonduri europene pentru a accepta această reabilitare.
Marius Cristinel Deca, Prefectul judeţului Dolj

Politica