joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Porţi deschise pentru Festivalul Primăverii»

Centrul Multifuncţional Craiova organizează în zilele de 12 şi 13 aprilie. “Porţi deschise pentru Festivalul Primăverii’’, un eveniment în cadrul căruia acesta poate fi vizitat de către publicul craiovean şi nu numai între orele 9.00-18.00. “Porţi deschise pentru Festivalul Primăverii’’, prin activităţile cultural-artistice desfăşurate, se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor.
Totodată, în acelaşi cadru va avea loc şi o expoziţie de flori, mobilier şi unelte pentru grădină, printre cei peste 20 expozanţi aflându-se atât producătorii locali, dar şi renumite firme de profil. La eveniment vor lua parte aproape toate instituţiile culturale din Bănie, desfăşurând acţiuni specifice fiecăreia, sub egida “Craiova Capitală Culturală Europeană’’.

Promovăm un eveniment pe care echipa de la Centrul Multifuncţional îl va desfăşura pe 12 şi 13 aprilie. Este vorba de evenimentul intitulat  Porţi deschise pentru Festivalul Primăverii. La acest eveniment vor participa peste 20 de expozanţi care ne vor prezenta diverse materiale pentru grădinărit. Va fi şi o expoziţie de flori, iar pe lângă aceste lucruri vreau să le mulţumesc colegilor noştri de la toate instituţiile de cultură care vor desfăşura o serie de activităţi în data de 12 şi 13 aprilie. De asemenea, Regia Autonomă de Transport ne va susţine cu autobuze în această perioadă, care va putea să aducă oamenii la eveniment.
Florin Lungu, director RAADPFL Craiova

Evenimentul strânge laolaltă aproape toate instituţiile de cultură

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evenimentul strânge laolaltă aproape toate instituţiile de cultură din subordinea Primăriei şi a Consiliului Judeţean Dolj.

Astăzi (n.r.-ieri) lansăm un eveniment cu totul şi cu totul deosebit. Am gândit această activitate ca o zi a porţilor deschise, pentru că am constatat că locuitorii ştiu că aici s-a construit ceva, dar nu ştiu exact despre ce este vorba. Interesul nostru este să promovăm acest centru. Am invitat în acest scop aproape toate instituţiile de cultură din subordinea Primăriei şi a Consiliului Judeţean. Cred că este printre puţine ocazii când se adună majoritatea sub acelaşi acoperiş. Acest eveniment este, mai ales, organizat pentru ca locuitorii Craiovei să cunoască Centrul Multifuncţional.
A precizat Viorel Nicolae, manager Centrul Multifuncţional Craiova

Ansamblul Folcloric «Maria Tănase» va prezenta două spectacole, în aer liber

Ansamblul Folcloric ,,Maria Tănase’’ va prezenta două spectacole, care se vor desfăşura în aer liber. Mare parte dintre artiştii Ansamblului vor fi prezenţi, însă conducerea îşi propune să aducă şi alţi invitaţi.

Vom prezenta două spectacole: unul pe data de 12 aprilie, la ora 13.00 şi altul pe data de 13 aprilie, la ora 11.00. Spectacolele Ansamblului Maria Tănase se vor desfăşura în aer liber, pentru că acustica sălii nu ne permite să desfăşurăm spectacolele înauntru. Vor fi prezenţi mare parte dintre artiştii Ansamblului şi nu numai, pentru că voi încerca să aduc şi invitaţi din afară. Sunt convinsă că vor fi nişte activităţi reuşite şi îmi doresc să putem promova cât mai bine acest centru.
A declarat Oana Bică, manager Ansamblul Folcloric “Maria Tănase’’

Iubitorii de teatru sunt invitaţi să vizioneze piesa de teatru «Motanul încălţat»

Iubitorii de teatru sunt invitaţi sâmbătă, începând cu ora 12.00, pentru a viziona piesa de teatru “Motanul încălţat’’, pusă în scenă de artiştii Teatrului pentru Copii şi Tineret “Colibri’’.

Sâmbătă dimineaţa, 12 aprilie, la ora 12.00, prietenii Motanului Încălţat vor desfăşura un spectacol într-una dintre sălile de aici. Cine vrea să se împrietenească mai bine cu Motanul încălţat şi cu alte personaje foarte frumoase din această poveste sunt invitaţii noştri.
Adriana Teodorescu, manager Teatrului pentru Copii şi Tineret ,,Colibri’’

Muzeul de Artă vine cu o expoziţie a patru caricaturişti de marcă

Muzeul de Artă vine cu o expoziţie a patru caricaturişti de marcă, a căror activitatea a început chiar şi cu 60 de ani în urmă.

Muzeul de Artă doreşte şi el să participe la acest moment de lansare a Centrului Multifuncţional. Este păcat ca o asemenea investiţie să nu fie cunoscută şi exploatată. Întotdeauna am sperat ca acest spaţiu cultural să fie un motor cultural şi economic al oraşului. Muzeul de Artă Craiova vine cu o expoziţie a patru caricaturişti de marcă. Aceşti oameni au o extrem de vastă carieră artistică. Sunt oameni care şi-au început activitatea chiar şi cu 60 de ani în urmă.
A precizat Emilian Ştefârţă, managerul Muzeului de Artă Craiova

Liceeni din 16 unităţi şcolare din Dolj vor participa la o probă de artă plastică şi fotografică

Liceeni din 16 unităţi şcolare din Dolj vor participa la o probă de artă plastică şi fotografică.

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj derulează în anul şcolar 2013-2014 un proiect foarte important şi foarte amplu, adresat liceenilor. Se numeşte Competiţia Tinereţii şi este un concurs între liceele craiovene, la care s-au înscris 16 dintre cele 22 de licee. Această competiţie presupune diverse activităţi de la acţiuni sportive, la teatru, dans, muzică. De asemenea, am avut şi o probă de cultură generală, oratorie, chiar şi o tabără de supravieţuire. Totodată, există şi o probă de artă plastică şi fotografică, iar aceasta va fi desfăşurată în cadrul Festivalului de la Centrul Multifuncţional. Considerăm că locaţia este foarte ofertantă, dorim să mulţumim organizatorilor. Este o ocazie foarte bună pentru liceeni, pentru a fi remarcaţi.
Alina Ionescu, manager Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj

Expoziţie de carte, organizată de Biblioteca Judeţeană

Activităţi generoase vin şi din partea Bibliotecii Judeţene, care va organiza o expoziţie de carte, dar şi vizionare de filme pentru copii şi persoane mature.

Este pentru prima dată când aproape toate instituţiile culturale din Craiova sunt adunate sub acelaşi acoperiş. Locaţia permite acest lucru. Biblioteca Judeţeană va avea o ofertă destul de generoasă atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Va fi o expoziţie de carte, dar şi vizionare de filme atât pentru copii, cât şi pentru persoane mature. De asemenea, un elev de la Fraţii Buzeşti va susţine un recital de chitară.
Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene

Meşteri populari din întreaga Oltenie vor fi prezenţi la eveniment

Meşteri populari din întreaga Oltenie vor fi prezenţi la ,, Porţi deschise pentru Festivalul Primăverii’’ atât pentru demonstraţii pentru public, cât şi pentru vânzare.

Am luat legătura şi suntem în discuţie cu meşteri populari atât din Dolj, cât şi din întreaga Oltenie. Ne propunem să organizăm ateliere pe diverse domenii: ţesătorie, croitorie, tricotaje, sculptură manuală. Meşterii care vor veni, vor avea în cadrul expunerii două componente: demonstraţii pentru public, dar şi vânzare.
Florin Ridiche, managerul Muzeului Olteniei

Expoziţie de pictură organizată de Liceul «Marin Sorescu»

Şi Liceul de Arte “Marin Sorescu’’ se va prezenta la acest eveniment cu o expoziţie de pictură, ceramică, grafică. De asemenea, vor fi puse în scenă câteva momente muzicale..
În plus, Casa de Cultură a Studenţilor va organiza pe 12 aprilie un spectacol de teatru de improvizaţie cu trupa Face Act, iar  pe 13 aprilie va pune în scenă un spectacol de muzică şi dans.

Politica