duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Pensii mărite, tineri muritori de foame

Aproximativ 234.000 de pensii vor fi mai mari după recalculare, conform aplicării indicelui de corecţie. Anunţul a fost făcut de Ministrul Muncii, Rovana Plumb, care a mai spus că veniturile pensionarilor urmează să crească în medie cu 63 lei, efortul bugetar fiind de 132 milioane de lei. Procesul de recalculare va fi realizat până la finele lunii martie.
Curtea Constituţională a decis că forma în care au fost calculate veniturile pensionarilor în perioada 2011-2013 este greşită şi îi defavorizează pe marea majoritate a acestora. Din 2009, punctul de pensie a rămas neschimbat până în 2013. Astfel, 234.000 de pensionari vor avea bugetul suplimentat.
Rovana Plumb a mai precizat că “prin acest proces de recalculare sunt şterse discrepanţele care au creat frustrare şi umilinţă’’. Pensionarii care se încadrează în această categorie vor primi diferenţa de pensie aferentă lunilor noiembrie şi decembrie 2013 până la sfârşitul acestei luni. De asemenea, până la finele lunii martie se finalizează complet tot procesul de recalculare.

S-au luat toate măsurile astfel încât să se intre în drepturi până la sfârşitul lunii martie. Dosare se lucrează manual, dar s-a suplimentat numărul de persoane care lucrează pe dosare. Îi asigurăm pe pensionari că vor fi în permanenţă printre priorităţile guvernului, îi vom trata cu grijă şi respect, pentru că au muncit o viaţă întreagă.
A explicat ministrul Muncii

Măsura implementată de minister vine exact în apropierea alegerilor europarlamentare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Indicele de corecţie prevăzut de legea 263 vine să valorizeze pensiile noilor înscrişi la pensie  şi a fost acordat şi pentru 2010 şi pentru 2011. Măsura implementată de minister vine exact în apropierea alegerilor europarlamentare, care vor avea loc pe 25 mai. Dacă pensionarii par cât de cât mulţumiţi de această reglementare(ei fiind şi cei pe ale căror voturi se mizează), tinerii sunt din ce în ce mai pesimişti.
La finele anului trecut, primarul Băniei, Olguţa Vasilescu afirma că au fost create 5.000 locuri de muncă, “după cum atestă şi statistica de la Inspectoratul Teritorial de Muncă’’. Ce uită însă edilul este că numărul tinerilor care nu au un loc de muncă este din ce în ce mai alarmant. Unde sunt cele 5.000 locuri de muncă este o întrebare  care nu-şi găseşte încă un răspuns logic şi credibil.

«Locurile de muncă sunt de domeniul fantasticului»

Eu sunt de acord cu acest lucru, că le măresc pensiile, pentru că lucrezi toată viaţa  şi nu este prea confortabil să ai o pensie mică. Cu toate acestea, nu mi se pare normal ca noi, tinerii, să fim lăsaţi de izbelişte. De viitorul nostru nu prea se mai preocupă nimeni. Guvernul nu se gândeşte că poate noi nu o să apucăm să primim nici măcar o pensie la cum funcţionează lucrurile în ziua de azi. Totuşi, vorbesc de pensii având în vedere că locurile de muncă sunt de domeniul fantasticului.
A spus o tânără din Craiova

«Nu cred că voi apuca pensie»

Într-adevăr, bătrânii sunt mulţi şi influenţabili şi este posibil să fie intenţionat că au decis să mărească pensiile tocmai în an electoral. Eu mă gândesc că, până voi ajunge la pensie este cale lungă şi nu se ştie dacă acest lucru va fi realizabil, deoarece am un serviciu care nu ştiu dacă este de viitor, fac acte de la domiciliu pentru o firmă, altceva nu am găsit momentan. Eu la ce aş mai putea să sper de la viaţă? Stresul zilnic pe care îl trăim, mediul foarte poluat, oamenii care sunt mereu în grabă nu anunţă vremuri prea bune. Înainte lumea era altfel, mai binevoitoare. Acum, nimănui nu-i mai pasă de cei din jurul său. La acest lucru mă gândesc şi când vine vorba de pensia mea şi a celor de vârsta mea. Nu cred că vom mai apuca aşa ceva.
A relatat un tânăr craiovean

«Fac acest lucru tocmai în an electoral, pentru că ştiu că pensionarii se duc să-i voteze»

Potrivit Casei de Pensii Dolj, 6.158 pensionari doljeni vor beneficia de mărire de pensie. Pentru unii acest lucru este îmbucurător, în timp ce  alţii afirmă că ,,nu se face primăvară cu o floare’’.

Bineînţeles că fac acest lucru tocmai în an electoral, pentru că ştiu că pensionarii se duc să-i voteze. Mărirea de 63 lei mi se pare un praf în ochi, dar omul se bucură. Toate le fac în an electoral, scutesc şi nişte plăţi pe la cimitire, am auzit, totul ca să atragă, ştiu că pensionarii se duc, tineretul nu prea votează, e cam cusută cu aţă albă, dar cu siguranţă vor mări pentru că au interes.
A spus Elena Matei, 80 ani

«Când vine campania, vin cu făcături»

Promisiuni în vânt, ca în fiecare an când vine campania, vin cu făcături din astea, sunt jocuri făcute înainte de orice campanie, că sunt alegeri europarlamentare, prezidenţiale. 63 lei este ceva nesemnificativ, nu mai cred nimic, sunt minciuni curate, ne-am săturat de ei, nici noi bătrânii nu o să îi mai votăm.
A spus Ion Petrescu,53 ani

Nu cred că vor pune suma aceasta, de unde să pună, câţi muncim şi câţi suntem pensionari. Ce îi interesează de noi, muritorii de foame, cu o pensie de 7-8 milioane, aş fi tare curios să văd că măresc, dar nu cred.
A spus un alt pensionar craiovean

spot_img
spot_img

Politica