sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

CEO spune că livrează energie curată

CE Oltenia livrează, în prezent, energie curată. Asta spun repre zentanţii Complexului. Informaţia a fost publicată, miercuri, pe site-ul CEO în condiţiile în care o echipă Greenpeace a fost prezentă zilele acestea la Craiova şi Rovinari pentru a măsura poluarea din zonă.

CE Oltenia a derulat investiţii pentru îndeplinirea condiţiilor de mediu impuse de legislaţia europeană pentru emisiile de poluanţi în aer, apă, sol (modernizarea electrofiltrelor, implementarea instalaţiilor de desulfurare şi a celor de evacuare în slam dens a zgurii şi cenuşii) şi reconstrucţia ecologică prin redarea în circuitul silvic şi agricol a suprafeţelor de teren afectate de exploatările miniere.
Se arată în comunicatul CEO

Miercuri, echipa Greenpeace România a măsurat nivelul particulelor în suspensie din aer, la Craiova, acesta fiind un indicator relevant pentru calitatea aerului. Ieri au fost la Rovinari.
Potrivit Agenţiei Europeane de Mediu în 2009, emisiile provenite din instalaţiile industriale ale României au generat costuri de sănătate şi de mediu, aşa-numitele externalităţi, de peste 4,7 miliarde de euro. 80% dintre aceste costuri au fost cauzate de sectorul energetic, numai instalaţiile actualului Complex Energetic Oltenia contribuind cu peste 1,7 miliarde de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pulberile în suspensie cauzează o serie largă de afecţiuni la nivelul mai multor aparate şi organe. De pildă, la nivelul creierului afectează sistemul nervos, duc la scăderea coeficientului de inteligenţă şi măresc riscul de atac cerebral. De asemenea, la nivelul inimii şi al sistemului circulator, pulberile în suspensie cresc riscul de atac cardiac, de boli vasculare, conduc la mărirea gradului de coagulare a sângelui, la creşterea presiunii arteriale. La nivelul plămânilor şi aparatului respirator, măresc numărul de cazuri de cancer pulmonar, de afecţiuni pulmonare precum astm, infecţii sau tuse.
Rezultatele măsurătorilor efectuate de echipa Greenpeace la Craiova şi Rovinari urmează a fi făcute publice.

spot_img
spot_img

Politica