vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ford Craiova a produs Motorul EcoBoost de 1,5 l cu numărul 250.000

Motorul de 180 CP va fi trimis în SUA unde va echipa un Ford Fusion pentru un client american.
Motorul EcoBoost de 1,5 l este primul motor Ford care încorporează un ambreiaj controlat de calculator pe pompă de aer acţionată de curea, ceea ce îmbunătăţeşte şi mai mult eficienţa, reducând timpul de încălzire. A fost adăugat şi un radiator cu răcire pe apă pentru o alimentare mai eficientă a motorului cu aer.
La Craiova, producţia de motoare a demarat în mai 2012 cu lansarea EcoBoost de 1,0 l, dublu câştigător al titlului “Motorul Internaţional al anului”. Producţia EcoBoost de 1,5 l a fost lansată în aprilie 2013.

Motorul de 1,5l a fost lansat în premieră anul trecut în China, pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan în America de Nord şi va fi de asemenea disponibil pe varianta europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014. Totodată Ford a confirmat că motorul EcoBoost de 1,5 l  fabricat la Craiova va echipa cel mai bine vândut model din lume, Ford Focus.
Au transmis reprezentanţii companiei

Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 l vor fi transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarloius-Germania în a doua jumătate a acestui an.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem foarte mândri de această realizare a Uzinei Motoare Craiova, cu atât mai mult cu cât produsele noastre ajung la clienţi din toată lumea. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilităţii sistemului global Ford de producţie a motoarelor contribuind semnificativ la cererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil şi emisii scăzute de CO2.
A afirmat şeful secţiei de producţie motoare

În uzina de la Craiova se produc zilnic aproape o mie de motoare. O mie de angajaţi lucrează în Uzina de Motoare, în două schimburi.
Ford a investit peste 230 de milioane de euro în uzina de ultimă generaţie de la Craiova. În plus, investeşte peste 800 de milioane de euro în producţia de maşini şi motoare în România.

Politica