vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a găsit leac pentru «ciuma galbenă»

PSD Dolj a reuşit să racoleze mai mulţi penelişti, după ruperea USL. Trecerea acestora la social-democraţi a fost anunţată, ieri, de preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

După ruperea USL Dolj, discuţie pe care am avut-o săptămâna trecută împreună cu echipa PSD Dolj şi o echipă a PNL Dolj, condusă de domnul Voicu, suntem într-o situaţie în care astăzi vreau să vă prezint o parte din colegii noştri din USL, membri PNL, care şi-au exprimat public dorinţa de a adera la acest proiect USL. Domnul Cosmin Enea vine alături de noi cu adeziune şi devine membru PSD, mai sunt şi alţi colegi care vor deveni membri PSD. Vă spun că noi, PSD, am decis să continuăm proiectul USL, cu mesajul politic şi cu angajamentele pe care le-am făcut electoratului şi vă spun că orice membru PNL care îşi doreşte să adere la acest proiect este binevenit alături de noi. Locul liberalilor adevăraţi este în USL, până la urmă de-asta ne-au votat oamenii. Avem nişte angajamente pe care ne dorim să le ducem până la capăt. Decizia domnului Antonescu şi a PNL de a părăsi USL-ul, de a candida din opoziţie şi de a părăsi lupta cu Traian Băsescu şi cu regimul Băsescu, e o decizie care ne-a dezamăgit şi care ne pune în situaţia în care noi continuăm singuri această luptă sau cu oamenii care vor să vină alături de noi. Mai spunem încă o dată agnajamentul pe care ni l-am luat noi, între noi, că la europarlamentare ne luptăm pentru locul I ca procent cu celelalte judeţe PSD.
Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj

Enea, cunoscut pentru afinitatea faţă de PSD, s-a hotărât să îşi dea oficial demisia din PNL şi să se alăture social-democraţilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucru care, vă spun cu toată sinceritatea, îl fac cu părere de rău pentru că las în urmă 14 ani de muncă alături de un partid, alături de nişte oameni, muncă pe care am făcut-o cu devotament şi pasiune, cu credinţa că alături de aceşti oameni pot schimba ceva. Am decis să ne alăturăm PSD-ului, preşedintelui PSD care îmi este prieten, dar nu vin în PSD pentru prietenia cu Claudiu Manda. Vin în PSD pentru că eu cred că domnul Manda este un preşedinte care ne poate reprezenta şi pe mine şi pe oamenii alături de care vin.
Spune Enea

Un alt penelist care trece la PSD este Florinel Stancu, şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Dolj, consilier judeţean până la demisia din PNL. Alţi doi consilieri judeţeni, Cosmin Durle şi Marin Marian, nu vor să renunţe la mandate şi rămân în PNL dar susţin Partidul Social Democrat 12 primari şi-au anunţat susţinerea faţă de PSD. Este vorba de Mircea Guţă de la Calafat, Nicu Vintilă de la Poiana Mare, Gheorghe Mungiu de la Ciupercenii Noi, dar şi edilii de la Bistreţ, Desa, Pleniţa, Brădeşti, Fărcaş, Măceşu de Jos, Goicea, Gighera, Radovan.
PSD este susţinut şi de Eugen Gioancă, Andrei Popescu şi Dobre Sorin, care încă nu şi-au dat demisia din PNL, după cum a declarat Enea.

Manda anunţa din 2013 intenţia cooptării unor primari PNL

În octombrie anul trecut, mai în glumă, mai în serios, se vorbea despre “ciuma galbenă” care venea dinspre Calafat spre Rast.
Declaraţia a fost făcută în cadrul Conferinţei Judeţene a Tineretului Social-Democrat. Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj,  afirma atunci că “ciuma galbenă”va fi combătută cu “culoarea roşie”.
Conferinţa TSD s-a desfăşurat la Ciupercenii Noi, iar locaţia a fost aleasă pentru a da un semnal că PSD vrea să câştige şi zonele PNL-ului.

Îmi spunea acum câteva zile primarul de la Rast, domnul Silişteanu: «Domn’e, la mine aicea, la Rast, dinspre Calafat începe să bată o ciumă galbenă aşa, către noi, trebuie să fim un pic mai atenţi». Şi atunci ne-am gândit sau ne gândeam dinainte că ar trebui să nu mai lăsăm lucrurile în Dolj să funcţioneze aşa şi, până să ajungă ciuma galbenă la Rast, conform citatelor din Rast, ne ducem noi cu culoarea roşie exact la ei în colegiu. Am ales să venim aici pentru a le spune celor de pe valea Dunării, că vorbim de Desa, de Rast, de Ciuperceni, Calafat, Poiana Mare, că nu mai sunteţi aici PSD-işti singuri şi ai nimănui, că nu vă părăseşte organizaţia judeţeană, că am venit să ne luăm ce-i al nostru, că am venit să ajutăm oamenii care ţin cu PSD şi că am venit să recâştigăm zone pe care le-am pierdut poate prea uşor sau pentru care n-am început de foarte multe ori o competiţie pentru a le câştiga.
Afirma atunci Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj

Zis şi făcut! Ieri, primarii din aceste zone au fost la sediul PSD Dolj pentru a-şi arăta susţinerea faţă de social-democraţi. N-au demisionat însă din PNL, pentru că şi-ar fi pierdut mandatele.

«Filmul ăsta l-am mai văzut»

Unii dintre primarii PNL nu sunt însă la prima acţiune de acest gen. Şi-au mai arătat susţinerea ba faţă de PDL, ba faţă de UNPR. Nu s-au ales cu nimic, aşa că au rămas în PNL. Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea crede că la fel se va întâmpla şi după europarlamentare.

Eu sunt în PNL din 1990. Filmul ăsta cu interes naţional, cu preocupări faţă de bunăstarea poporului, cu promisiuni l-am mai văzut de câteva ori. Celor care au făcut acest pas (n.r de a trece la PSD) le transmit că nimeni nu este unic, nimeni nu este de neînlocuit. Cât despre primari, i-am mai văzut la o conferinţă a PDL, în care şi-au arătat susţinerea pentru acest partid spre binele ţării. Apoi au făcut-o la UNPR, pentru a-l susţine pe domnul Gabriel Oprea. E a treia oară când se întâmplă. Eu sunt convins că după alegerile europarlamentare, după ce PSD, supărat că PNL a avut demnitatea de a ieşi dintr-o guvernare în care de fapt nu se afla, se va folosi de aceşti primari, de voturile pe care le pot aduce, edilii vor face ce au făcut şi înainte. Vor susţine din nou PNL. Pentru că nu se vor alege cu nimic de la PSD. Cunosc foarte bine bugetul şi vă spun că aceste localităţi nu vor primi nimic.
Mario Ovidiu Oprea, senator PNL

Ce-i drept, primarii care şi-au anunţat susţinerea pentru PSD controlează aproximativ 100.000 de voturi, după cum a afirmat Manda.

Liberalii adevăraţi vor lupta cu PSD

Mario Ovidiu Oprea a avut un mesaj şi pentru PSD:
Să nu îşi închipuie că vor mai avea vreo influenţă asupra viitoarelor conduceri ale PNL, asupra celor care rămân în partid, fideli doctrinei politice.
Cât timp Dumnezeu îmi va da zile, acest lucru nu se va întâmpla. Şi nu sunt singurul. Liberalii adevăraţi vor lupta cu PSD.

PNL a câştigat la alegerile din 2012, 21 de mandate de primar. Doar 9 dintre aceştia nu au anunţat, deocamdată, susţinerea PSD. Situaţia nu este deloc roz pentru liberali. Aceştia s-au întrunit ieri în şedinţă.
Până la închiderea ediţiei, preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, nu a putut fi contactat pentru o opinie vizavi de cele întâmplate.

Politica