sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Microbuzele şcolare, o problemă eternă

Mijloacele de transport cu care se deplasează elevii la unităţile şcolare de care aparţin au intrat în vizorul Inspectoratului Şcolar Judeţean ( ISJ) Dolj, care a dispus unele măsuri urgente pentru remedierea unor probleme descoperite în acest sens. 87 de microbuze şcolare există la nivelul judeţului Dolj, pentru transportul elevilor din mediul rural.
ISJ Dolj informează că a solicitat la Minister un număr de 21 de microbuze pentru comune ca: Drăgoteşti, Amărăştii de Jos, Calopăr, Carpen, Dobreşti, Sopot. În aceste localităţi vechile microbuze şcolare sunt în stare de degradare sau nu mai funcţionează deloc. Elevii din mediul rural circulă cu autovehicule care nu sunt în regulă în ceea ce priveşte gradul acestora de siguranţă ce ar trebui oferit “călătorilor”.
Trebuie amintit că astfel de incidente au fost descoperite şi în luna septembrie a anului trecut, când poliţiştii doljeni au depistat microbuze şcolare arhipline şi şoferi de autocare nedormiţi. Asta au descoperit poliţiştii de la Rutieră şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Dolj. În urma raziei, oamenii legii au aplicat zeci de amenzi. Poliţiştii au găsit nereguli de la primul microbuz oprit.
Un şofer ducea la şcoala din Bratovoieşti peste 30 de copii într-un autovehicul în care ar trebui să intre maximum 17 persoane. Înghesuiţi ca sardinele şi fără centuri de siguranţă, elevii stăteau mai mult în picioare sau erau puşi câte doi pe un scaun.

Elevii din Comuna Sopot trebuie să parcurgă chiar şi trei km, pe jos

În acest moment, la Şcoala cu Clasele I-VIII din Comuna Sopot, unii elevi trebuie să parcurgă, pe jos, chiar şi trei km pe zi, pentru a ajunge la unitatea de învăţământ. Primarul este însă optimist şi speră ca în vara acestui an să fie repartizat un nou microbuz şi pentru elevii comunei pe care o conduce.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem un microbuz care funcţionează, iar celălalt nu mai porneşte deloc. Ne descurcăm foarte greu. Din fericire, suntem pe lista repartizărilor din vară. Avem copii dintr-un sat apropiat care circulă chiar şi trei km.
A declarat Cătălin Trăistaru, primar comuna Sopot

Politica