vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor – în continuare în atenţia poliţiştilor gorjeni

Marţi, 11 martie 2014, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat în sistem integrat împreună cu lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, prevenirii şi diminuării fenomenului infracţional în special în mediul rural, precum şi pe linia combaterii evaziunii fiscale.

De asemenea, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Peste 200 de poliţişti şi 20 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Gorj, constatând şase infracţiuni, din care trei de natură economico-financiară, una pe linie judiciară şi două la regimul circulaţiei rutiere, iar ca urmare a abaterilor constatate au aplicat 320 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 84.000 de lei.

Dintre acestea, opt sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, opt conform prevederilor Legii nr. 12/1990 rep., privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 261 sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 10 permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ GORJ

Politica