duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Calafatul nu se mai retrage din Liga a IV-a

Oficialii grupării de la malul Dunării au aş-teptat să se liniş-tească apele devenite tulburi odată cu înfrângerea din ultima etapă, partidă în care aceştia au considerat că au avut parte de un arbitraj potrivnic şi au renunţat pentru moment la ideea de a se retrage din campionat. Poziţionată pe locul secund în campionatul ligii a IV-a Dolj, Dunărea Calafat a suferit un eşec nepermis pe teren propriu în prima etapă de primăvară, contra echipei CSU II. Atmosfera meciului a fost una foarte tensionată, ţinând cont că la centru s-a aflat arbitrul Edi Constantinescu, fluieraş ce de-a lungul timpului nu a avut o colaborare sănătoasă cu echipa de fotbal din Calafat, aceasta trimiţând de mai multe ori săgeţi asupra manierei sale de arbitraj.

Un astfel de episod a avut loc şi la ultima etapă din campionat, din urmă cu o săptămână, când formaţia din Calafat a clacat în compania unei grupări din subsolul clasamentului, iar oficialii echipei de la malul Dunării au ameninţat cu retragerea din campionat, fiind agasaţi de modul în care brigada de arbitrii delegată de AJF Dolj a oficiat jocul, în special de prestaţia centralului, Edi Constantinescu. Meciul s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, iar pe parcursul partidei au avut loc mai multe divergenţe între arbitrul de centru şi banca tehnică a Calafatului. Supăraţi şi de rezultat, dar şi aspectul jocului per ansamblu, oficialii formaţiei de la malul Dunării au judecat lucrurile la cald şi au ajuns la o concluzie surprinzătoare şi nesănătoasă: retragarea din plin campionat.

Însă, după câteva zile de analiză şi prospecţie au revenit asupra deciziei, dorind să continue în Liga a IV-a şi să se lupte mai departe pentru accederea la baraj, dar în condiţiile în care AJF Dolj nu îl va mai delega niciodată pe Edi Constantinescu la un meci al Calafatului. Calafetenii au depus memoriu la forul de specialitate în acest sens, preşedintele grupării declarând că aceasta este singura soluţie pentru a participa în continuare în campionatul Ligii a IV-a Dolj şi pentru a evita noi scene de genul celor de la partida de săptămâna trecută.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne-am grăbit puţin şi am judecat lucrurile într-o atmosferă de tensiune şi nervozitate. În aceste zile ne-am făcut curăţenie în gânduri şi am revenit asupra deciziei. Nu dorim să ne mai retragem din campionat, ci vom continua să jucăm, chiar vom trage pentru prezenţa la baraj. Dar un singur lucru le cerem celor de la AJF, am depus şi un memoriu în acest sens, să nu îl mai avem delegat niciodată, la niciun meci, pe Edi Constantinescu. Acest om ne-a secat de puteri în ultimul joc din campionat, şi pe lângă faptul că au făcut greşeli mari de arbitraj, a avut şi un comportament foarte urât cu oficialii, spectatorii şi toţi cei din Calafat. Nu vrem să mai avem tangenţe cu acest arbitru, pentru că noi considerăm că o face în mod intenţionat şi mai bine evităm episoade de acest gen. Vom continua să luptăm pentru câştigarea campionatului şi sperăm să nu mai întâmpinăm probleme până la finalul sezonului.
A declarat preşedintele Dunării Calafat, Predan Mihai

spot_img
spot_img
Articolul precedent
Articolul următor

Politica