marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Operele lui Brâncuşi din Târgu Jiu, analizate

Membrii comisiei analizează starea în care se află toate operele lui Constantin Brâncuşi, din Târgu Jiu. De asemenea aceştia vor stabili regulamente clare în baza cărora să fie făcute de acum încolo viitoarele lucrări de întreţinere şi restaurare. Anul trecut, Poarta Sărutului a fost spălată cu jet de apă sub presiune. Potrivit lui Boroianu, presiunea apei şi lipsa de experienţă a celui care a executat operaţiunea, au afectat Poarta Sărutului. După restaurarea Porţii Sărutului, proiectantul a declarat că opera a devenit galbenă după spălarea cu apă sub presiune.

Urmare a adoptării Memorandumului cu tema «Constituirea unei Comisii de experţi pentru studierea situaţiei restaurării componenţei sculpturale “Poarta Sărutului” din cadrul Ansamblului sculptural Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu», în şedinţa Guvernului din data de 27 noiembrie 2013, Comisia prevăzută în Memorandum se constituie prin Decizia Primului Ministru nr. 480 din 4 decembrie 2013. Decizia Primului Ministru se concretizează în reuniunea Comisiei care începe la acest sfârşit de săptămână, aceasta având loc imediat după armonizarea cu agendele experţilor străini implicaţi în proiect.
Se arătă într-un comunicat emis săptămâna trecută de Ministerul Culturii

Din Comisia Internaţională Brâncuşi fac parte trei profesori renumiţi din domeniul artelor plastice şi al sculpturii, care îşi desfăşoară activitatea la Muzeul Regal de Arte Frumoase din Bruxelles, Universitatea din Viena, respectiv Universitatea din Viena şi Duke University din Statele Unite ale Americii, scrie Mediafax. Concluziile Comisiei de experţi pentru studierea situaţiei restaurării componenţei sculpturale “Poarta Sărutului” din cadrul Ansamblului sculptural “Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu vor fi prezentate premierului. Abia apoi vor fi făcute publice.  Ansamblul Constantin Brâncuşi cinsteşte moartea eroică, dar în acelaşi timp aduce un elogiu vieţii nepieritoare. Axa “Calea Eroilor” are o lungime de circa 1,8 kilometri. Aceasta a fost realizată în 1937-1938, cu fonduri alocate de Liga Naţională a Femeilor Române din Gorj, condusă de Arethia Tătărescu, soţia primului – ministru liberal Gheorghe Tătărescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica