duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Unui angajat de la ANAF i-a venit rău de epuizare

S-au împlinit două luni de când angajaţii Agenţiei Naţionale Antifraudă au demarat controalele la Complexul Comercial Marlorex. Presa gorjeană scrie că “oamenilor în portocaliu” li s-a luat de Craiova, dar nu au ce face. Mai mult, potrivit ziarului Pandurul, unui angajat i s-a făcut rău, de epuizare. Nici manifestările de protest, nici ninsorile căzute din abundenţă nu i-au oprit pe angajaţii ANAF. După ce ajungeau, anul trecut, în ajun de Moş Nicolae, în control, nu au mai plecat nici până în ziua de azi.

Am înţeles că pleacă de la Târgu Jiu la ora patru dimineaţa, pe la şapte sunt aici. Seara, pe la cinci-şase, pleacă ei, ne obligă să plecăm şi noi.
Spune unul dintre patronii care s-a obişnuit deja cu angajaţii ANAF Antifraudă

Uite, pe ălă de colo îl cheamă Ilie.  Ălălaltu di colo am înţeles că e baiatul unui poliţist de la Târgu Jiu, adjunct sau aşa ceva.
Completează patronul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ziarul “Pandurul” a scris luni, 3 februarie, că unui inspector de la Antifraudă i s-a făcut rău şi ar fi internat la Craiova.

Muncim ca sclavii. Zi de zi, venim la 4.00 dimineaţa, plecăm la Craiova, pentru că am fost practic deportaţi la Târgul Marlorex, şi ne întoarcem seara la 8.00. Asta în zilele lucrătoare, sâmbăta şi uneori duminica. Ce vă spun este consemnat în condică. ITM ar trebui să se autosesizeze.
A declarat un alt inspector pentru “Pandurul”

Pauză de două zile, pentru SUCPI

La mijlocul lunii ianuarie, inspectorii ANAF au luat o pauză de două zile. Nu au plecat de la Craiova, ci doar din Marlorex. Au luat în colimator SUCPI, un alt târg din oraş, unde au efectuat controale la mai multe societăţi. Aproximativ 200.000 de lei a fost cuantumul amenzilor aplicate, în vreme ce de alte 700.000 de lei a fost confiscată marfă.

Comercianţii s-au «răsculat». ANAF nu a crezut în lacrimi

La câteva zile după descinderea la Craiova, mai mulţi patroni care au afaceri în Marlorex au încercat să “destabilizeze” detereminarea inspectorilor de la ANAF, printr-o mişcare de protest. Atunci, unii dintre ei au aruncat marfă de zeci de milioane, probabil  pentru a-i impresiona pe cei aflaţi în control.

De unde interesul pentru Craiova?

De unde şi până unde interesul ANAF Antifraudă pentru Craiova, mai ales pentru Târgul Comercial Marlorex. Purtătorul de cuvânt Alexandru Cristea declara că este vorba de controale făcute în urma unei analize de risc. O explicaţie oficială aşadar, care ar include Marlorexul în capul unei liste cu mari evazionişti.  

Pe 1 decembrie, echipa de fotbal Universitatea Craiova a evoluat în ultima partidă de fotbal din campionat purtând pe tricouri o siglă care aparţine unui produs al patronului Târgului Marlorex. La cinci zile distanţă, angajaţii ANAF descindeau în târgul de la Craiova.

spot_img
spot_img

Politica