vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Cade, dă-te bă, că cade!»

Ieri, în jurul orei 11, de pe acoperişul clădirii aflată lângă Prefectura şi Consiliul Judeţean Dolj, au căzut mai multe bucăţi de gheaţă. La parter este un magazin cu diferite produse, magazin care are un vad destul de bun. Din fericire, prin zonă nu a trecut nimeni în momentul în care şapte-opt bucăţi destul de mari, de gheaţă s-au desprins de pe acoperiş. Autorităţile locale dar şi societatea civilă au de luptat acum cu un efect secundar la ninsorea care a căzut în ultima vreme la Craiova: zăpada de pe acoperişuri şi ţurţurii de gheaţă care se desprind acum, din cauza încălzirii vremii.
 
Astfel, să te plimbi pe lângă clădiri cu acoperiş înclinat este o adevărată aventură. Ieri, în jurul prânzului, de pe un imobil aflată în “zona zero” a centrului Craiovei, mai multe bucăţi de gheaţă s-au desprins de pe acoperiş. Unele dintre ele au fost atât de solide încât nu s-au spart la impactul cu solul. De pe aceeaşi clădire, anul trecut, un trecător era lovit de un ţurţure imens desprins de pe acoperiş.

După prânz, era sinucidere curată să treci pe lângă clădirea în care se află restaurantul Minerva. Maşinile care au circulat pe acolo şi-au primit “botezul ” după ce bucăţi de zăpadă s-au prelins de pe acoperiş. Tot de pe aceeaşi clădire, acum un an, a căzut zăpadă, dar şi câteva ornamente metalice, unele dintre ele având câteva kilograme în greutate. Curios, în urmă cu două zile, un echipaj de la POMPIERI a intervenit la o clădire învecinată, de pe care a dat toată zăpada. Ieri, prin zonă, au trecut un poliţist şi un jandarm, în patrulare, dar nu au anunţat pericolul. Puţin mai târziu, doi poliţişti locali s-au uitat la preţurile pantofilor dintr-o vitrină din clădirea învecinată şi au trecut pe lângă  fără a băga de seamă “ceva”. În spatele lor, tocmai ce se mai prăbuşea un maldăr de zăpadă.

Conform HCL 319/2009, modificată şi completată prin HCL 279/2011 “… neînlăturarea sloiurilor de gheaţă (ţurţuri) se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 – 1.500 ron pentru persoanele fizice, şi 1.000 – 2.500 ron pentru persoanele juridice”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica