joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ «Universitatea Craiova trebuie să joace acasă, pe “Ion Oblemenco”!»

La întâlnirea cu jurnaliştii au participat preşedintele Marcel Iancu, antrenorul principal Nicolo Napoli şi cei doi căpitani ai echipei, Mădălin Ciucă şi Robert Săceanu.Preşedintele Marcel Iancu a început conferinţa de presă transmiţându-i, încă o dată, antrenorului Universităţii “La multi ani”.

Înainte de toate, aş vrea să îi transmitem antrenorului Nicolo Napoli La mulţi ani, după cum ştiţi ieri a fost ziua lui de naştere. A împlinit o vârstă la care demonstrează maturitate.

Apoi, Iancu a vorbit despre procesul pe care Universitatea Craiova îl are în această săptămână, proces care a dus la “contramandarea” cantonamentului de la Cisnădie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul acesta trebuie să ne îndeplinim  obiectivul, să promovăm. Din păcate, obiectivul nostru este pus în pericol, pentru că Universitatea Craiova nu poate să evolueze pe «Ion Oblemenco», deşi avem un titlu judecătoresc care consfinţeşte fără echivoc aceasta. În cursul săptămânii viitoare, judecătorii craioveni trebuie să demonstreze că sunt imparţiali, aşa cum au demostrat şi anul trecut, şi să ne dea câştig de cauză, să admită contestaţia noastră în anulare şi să ne repună în drepturi. Echipa noastră a trebuit să rămână în Craiova, să se pregătească aici, pentru că vrem să fim prezenţi în faţa acestor judecători, care să înţeleagă că avem familii la Craiova, avem copii, vrem să jucăm în faţa familiilor noastre, în faţa suporterilor noştri. Am renunţat la cantonamentul de la Cisnădie, pentru că vrem să ne antrenăm aici, la Craiova, pe «Ion Oblemenco».

Universitatea Craiova nu se mută la Cisnădie

Preşedintele Universităţii a declarat că sub nicio formă, Universitatea nu va mai pleca din oraş.

Clubul Universitatea Craiova aduce la cunoştinţă că sub nicio formă nu va fi de acord ca echhipa să evolueze returul de campionat şi meciurile din play-off la Cisnădie. Patronul echipei, Adrian Mititelu, nu l-a împuternicit pe managerul general Marin Condescu să discute despre mutarea echipei în altă localitate şi nici să discute despre fuziunea cu CSU Craiova, care pentru noi este o echipă înscrisă abuziv în competiţie. Noi nu suntem Poli Timişoara dusă de Zambon la Drăgăşani. Noi suntem Universitatea Craiova şi trebuie să jucăm aici. Nu este onorant pentru un primar de municipiu să spună unei echipe «Valea!», aşa cum face doamna primar a Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Dorim să jucăm acasă, la Craiova, nicidecum în altă parte.

Mădălin Ciucă, primul căpitan al Universităţii, a declarat că toată echipa îşi doreşte să joace la Craiova.

Pentru noi este vitală revenirea pe Ion Oblemenco. Este casa noastră şi în momentul de faţă nu avem unde să ne mai antrenăm. Am făcut o săptămână de antrenament care s-a axat pe pregătirea fizică, dar avem nevoie să jucăm pe terenuri normale, de iarbă. Noi suntem cei mai afectaţi, suntem nevoiţi să ne antrenăm pe terenuri improprii.  Vrem să ne desfăşurăm activitatea până la începerea campionatului la Craiova, pe terenurile noastre de antrenament.  Şi situaţia financiară ar fi alta, pentru că banii din încasările de pe bilete, dacă am juca acasă, ar ajunge la noi.
A spus căpitanul Mădălin Ciucă

Robert Săceanu a declarat că Universitatea Trebuie să joace la Craiova, pentru suporterii ei.

Timpul trece, mai sunt trei săptămâni până la începerea returului, sperăm să ne putem pregăti partidele amicale pe terenurile noastre. Ne dorim să intrăm pe Oblemenco, toată echipa vrea asta. Nu ar fi nimic ieşit din comun, ar fi ceva normal. Vrem să jucăm la Craiova, atât pentru noi, cât şi pentru suporterii noştri.
A declarat Săceanu

Antrenorul Nicolo Napoli s-a declarat mulţumit de pregătirea fizică pe care a efectuat-o echipa până în acest moment, însă a întărit ideea că este nevoie ca Universitatea Craiova să joace acasă, pe “Ion Oblemenco”.

Avem nevoie de terenul nostru, sper ca vineri, sâmbătă să putem intra pe terenurile noastre. Avem nevoie de antrenamente pe terenurile de fotbal, nu pe zăpadă. Ne aşteaptă un retur dificil, avem nevoie şi de suporterii noştri. Vrem returul de campionat şi play-off pe Ion Oblemenco. Avem 4-5 meciuri amicale, să vedem unde vom putea juca, din cauza terenurilor înzăpezite. Este normal să avem terenul nostru de antrenament.

La final, Marcel Iancu a fost ferm:
Nu sunt de acord cu mutarea echipei noastre în alt oraş, cu atât mai mult la Cisnădie. În momentul în care mi s-a cerut acordul să ne mutăm la Cisnădie, am spus că acesta este sfârşitul colaborării mele cu FC Universitatea Craiova. Avem două cereri la Primăria Craiova şi Consiliul Local Craiova. Vrem şi noi un răspuns. Marcel Iancu susţine doar Craiova. Am depus o contestaţie la Severin, în care contestăm dreptul de joc al CSU, nu am primit niciun răspuns, nici până acum. Eu vă asigur că şi alte echipe vor face contestaţie, dacă la finalul competiţiei, CSU se va afla pe loc de promovare.
A mai afirmat preşedintele Universităţii

–––––––

Alin Liţu se antrenează alături de Universitatea

Ca noutate, în cantonamentul Universităţii Craiova se află acum Alin Liţu, fost jucător la Steaua Bucureşti. El se alătură noilor veniţi Vâtcă Cosmin, Daniel Bălan, Crsitea Alexandru, Tătaru Ionuţ, Popescu Sergiu.
Pentru Milan Mitic şi Stephane Acka se fac demersuri pentru a se obţine dreptul de muncă, Bozidar Cosic are în continuare probleme de familie iar Dorel Stoica absentează nemotivat. Michael Baird, Jorginho Mesqueu şi Alin Popa nu vor mai reveni la Universitatea.

–––––––

Iată jocurile amicale ale Universităţii

12 februarie – Bradu
FC Bradu– UNIVERSITATEA CRAIOVA (Ora 15.30)

15 februarie – Motru
Minerul Motru – UNIVERSITATEA CRAIOVA (ora 12)

18 februarie – Corabia sau Vişina
FC Vişina Nouă – UNIVERSITATEA CRAIOVA (ora 15)

22 februarie – Bucureşti
Rapid Bucureşti – UNIVERSITATEA CRAIOVA

Politica