vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studenţii craioveni, invitaţi la cultură

Casa de Cultură a Studenţilor a iniţiat ieri un nou proiect destinat studenţilor craioveni, în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi Asociaţia ,, Craiova- Capitală Culturală Europeană’’. Proiectul îşi propune să-i aducă pe studenţi mai aproape de teatru, de artă şi cultură în general. Cursurile pentru cei pasionaţi de teatru vor începe în momentul în care organizatorii vor finaliza formarea grupurilor, cu studenţi de la toate facultăţile din Craiova. Totodată, evenimentul care va marca finalizarea acestei activităţi, se va desfăşura în luna aprilie. Scopul proiectului este acela de a atrage către actul cultural, nu neapărat de a-I pregăti pe tineri să devină actori profesionişti.

Astăzi ( n.r.-ieri) anunţăm începutul proiectului << Educaţie prin teatru>>, un proiect iniţiat de Casa de Cultură a Studenţilor, în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi Asociaţia <>. Este un proiect prin care ne dorim să aducem teatrul mai aproape de studenţi, să le permitem acestora să se implice în actul de cultură. Ne aşteptăm să participe foarte mulţi dintre ei. Este vorba de lucru cu tinerii şi nu putem şti de acum câţi studenţi se vor implica. De astăzi ( n.r.-ieri), vom începe mediatizarea acestui proiect în Universitatea, în cadrul fiecărei facultăţi, după care vom stabili o dată la care ne vom întâlni cu studenţii doritori. Vom începe cursurile de îndată ce vom forma grupe de câte zece studenţi de la fiecare facultate. După ce vom vedea cum se derulează aceste cursuri, cât de repede ei înţeleg noţiunile expuse de noi, vom putea stabili şi un grafic de evenimente. Cel mai probabil în luna aprilie va avea loc evenimentul final. Noi nu facem teatru profesionist, trupele de aici sunt de amatori. Scopul proiectului este acela de a atrage către actul cultural, nu neapărat de a deveni ei artişti profesionişti.
A declarat Ionuţ Dumitrache, manager CCS

Mirela Găman: «Ne dorim ca acest proiect să fie o reuşită şi să participe cât mai mulţi tineri din Universitate»

Policlinica Buna Vestire Craiova

Studenţii dornici să cunoască tainele teatrului vor lua lecţii de la actriţa Mirela Găman, care este şi coordonatorul proiectului. Aceasta va beneficia şi de sprijinul trupei de teatru a CCS, ,, Face Act’’.

În primul rând ne dorim să le stimulăm tinerilor dorinţa pentru artă şi cultură. Ne dorim să avem nişte spectatori mai buni, nu neapărat nişte actori. Astfel de acţiuni practice au rolul de a le dezvolta imaginaţia, de a le pune în valoare calităţile pe care deja le au. Cred că este necesar ca fiecare dintre noi să înţelegem importanţa culturii în viaţa de zi cu zi, mai ales în viaţa tinerilor. Ne dorim ca acest proiect să fie o reuşită şi să participe cât mai mulţi tineri din Universitate. Vom merge la fiecare facultate în parte, ne vom implica, vom desfăşura cursurile practice aici, la CCS. Ne dorim ca la final să avem un eveniment cultural în Piaţa <>. Trupa de teatru a CCS este formată din studenţi ai Universităţii. Această trupă ne va ajuta pentru a duce la bun sfârşit proiectul. În principal, eu voi lucra cu aceşti tineri, dar am în spate şi echipa <>, iar membrii acesteia au lucrat, deja, aproape un an cu mine. Cu ei am avut evenimente la care au participat şi aproape 500 de spectatori. Au căpătat suficientă experienţă pentru a mă ajuta.  Eu sunt actriţă profesionistă şi ei vor beneficia cel puţin de noţiunile pe care eu le-am învăţat în facultate.
A relatat Mirela Găman, coordonator proiect

Un nou pas pentru Craiova- Capitală Culturală Europeană

Proiectul vine să reunească principiile pentru care Asociaţia ,, Craiova- Capitală Culturală Europeană’’ s-a înfiinţat. ,, Educaţie prin teatru’’ reprezintă un nou pas important făcut de Craiova pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Este foarte important ca în Craiova să identificăm comunităţi, să le sprijinim, să le ajutăm să se sudeze şi să se manifeste prin mijloace artistice. Proiectul propus de CCS se înscrie în seria activităţilor pe care noi le sprijinim cu toată forţa. Suntem convinşi că la final vom avea încă un produs cultural la standarde europene.
Vlad Drăgulescu, manager Filarmonica “Oltenia’’

Politica