luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJRAE Dolj «Crede în tine şi poţi face orice!»

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj (CJRAE) a împlinit opt ani de la înfiinţare pe data de 1 februarie. La aniversare, CJRAE Dolj a făcut un bilanţ al tuturor proiectelor desfăşurate de-a lungul anului 2013. Cu această ocazie au dat startul unui nou program educaţional şi concurs judeţean “Crede în tine şi poţi face orice!Acesta se adresează preşcolarilor şi elevilor pentru a-i sprijini în dezvoltarea personală pe baza stimulării creativităţii, prin consiliere psihopedagogică.

Este un program educaţional pentru că are consistenţă în timp, am constatat că o mare problemă a copiilor este aceea care vizează relaţionarea, comunicarea la nivelul colectivelor de elevi, dificultăţile de adaptare şi în special toate acestea care sunt cauzate de o neîncredere în forţele proprii şi neîncrederea asta în timp conduce la o devalorizare şi o imagine de sine scăzute.
A declarat prof. Dr. Marinela Claudia Dumitrescu, director CJRAE

Ateliere de creaţie pentru şcolari şi preşcolari

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul programului educaţional în urma căruia copiii vor fi sfătuiţi cum să socializeze mai mult între ei, se va constitui un concurs cultural-artistic pentru ca aceştia să fie puşi în valoare prin prisma aptitudinilor proprii. Participanţii vor desfăşura probele de concurs în urma produselor realizate.

Ne dorim să dezvoltăm aptitudinile în cadrul unor ateliere de creaţie, ateliere care le vor permite copiilor să realizeze produse originale cu care vor participa la concursul judeţean de anul acesta cu acelaşi titlu. Pe o parte ne dorim să existe pentru copii activităţi de consiliere pentru dezvoltarea personală, dar pe de altă parte să avem o colaborare cu profesori de diferite specializări şi am construit mai multe secţiuni muzică, literatură, dans, teatru, pictură sau desen pentru a putea să valorizăm şi aptitudinile copiilor.
A spus prof. Dr. Marinela Claudia Dumitrescu, director CJRAE

Concursul va avea loc pe data de 30 mai. Programul cuprinde zece unităţi şcolare.

Ne dorim ca experienţa pe care o vom câştiga în acest an să o reaplicăm de la anul în cât mai multe unităţi şcolare.
Dr. Marinela Claudia Dumitrescu

CJRAE Dolj colaborează cu mai multe instituţii din judeţul Dolj, printre care Consiliul Judeţean Dolj care asigură finanţarea proiectelor, Inspectoratul Şcolar asigură partea metodologică pentru realizarea proiectelor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Casa Corpului Didactic, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic şi Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională din cadrul Universităţii din Craiova.

Politica