sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Prestaţia lamentabilă a acestui guvern afectează viaţa oamenilor»

Afirmaţiile au fost făcute de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, preşedinte al PDL Dolj.

Eu sper că nu se ajunge la o asemenea organizare, cred că este complet neproductivă. În primul rând, Constituţia este legea fundamentală a ţării. O asemenea lege nu poate fi aprobată de oameni decât dacă există o consultare şi o dezbatere foarte amplă şi cu un timp suficient pentru a face acest lucru. Nu poţi să amesteci o dezbatere despre legea fundamentală naţională cu temele europene. După părerea mea, este pur şi simplu o desconsiderare din partea celor care au propus acest lucru, atât a subiectului Constituţiei, cât şi a subiectului “alegeri europene”. Arată cât de mult îi interesează pe ei conţinutul acestor două activităţi. Nu mai vorbim de faptul că, aşa cum se prezintă acum, propunerea de modificare a Constituţiei este extrem de nocivă pentru România. Este o dovadă de incompetenţă a celor care au redactat această modificare. Au existat deja nişte observaţii ale Convenţiei de la Veneţia, care nu au fost introduse. S-a hotărât atunci că va fi trimisă la Veneţia, nu a fost trimisă această modificare. Nu cred că mai este timp ca până la începutul lui aprilie să fie trimisă la Convenţia de la Veneţia şi să se întoarcă de acolo cu observaţii. Este o mare prostie a propune referendum pentru Constituţie şi alegeri europene în acelaşi timp. Iar când propui două zile pentru aceasta este evident că te aştepţi ca oamenii să nu participe. Am mai trecut printr-un referendum în 2012 şi ştim ce au făcut atunci. Este evident, după părerea mea, având în vedere tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, că vor încerca să facă exact acelaşi lucru. Adică, să falsifice rezultatul.
Marian Jean Marinescu

Mai mult, deputatul european crede că guvernanţii ar trebui să se gândească la dezbateri ample pe marginea ambelor alegeri.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Încrederea populaţiei din România în instituţiile europene, în Uniunea Europeană, a crescut în ultima perioadă cu 7% per total, ajungând la 46% şi 10% în rândul tinerilor, ajungând la 57%. Şi asta în condiţiile în care au fost atacuri la Uniunea Europeană, foarte multe în ultima perioadă şi văd că în special tinerii n-au cuplat la aceste opinii ale celor care sunt acum la putere şi au o cu totul altă părere. Este evident că şi-au dat seama că Uniunea poate să facă ceva pentru noi, în general, şi pentru tineri. Probabil că şi propunerea de combatere a şomajului în rândul tinerilor a contat în acest sondaj chiar dacă la noi nu se aplică nimic din acea propunere şi nu există niciun semn că se va aplica. Cu atât mai mult putem spune că decizia de a cupla referendumul pentru Constituţie cu alegerile europene este o decizie foarte proastă. În momentul în care creşte interesul referitor la instituţiile europene, ar fi mult mai bine să facem o dezbatere legată de alegerile europene şi de ceea ce pot să facă cei pe care îi trimitem acolo, pentru România. Nu trebuie să o amestecăm cu o altă dezbatere extrem de importantă despre Constituţie. Este pur şi simplu un pact politic, n-are nicio legătură cu interesele României, are legătură doar cu interesele câtorva persoane, cu încercarea de a transforma poziţia de Preşedinte al ţării într-o poziţie de paie.
Marian Jean Marinescu

Pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor UE are alocat pentru perioada 2014-2020 6 miliarde de euro. Pentru a beneficia de aceşti bani, România ar trebui să pună la punct un Plan Naţional. România pierde şansa de a realiza până la 800.000 de locuri de muncă din cauza incapacităţii guvernanţilor de a atrage fonduri europene, este de părere europarlamentarul doljean.  

Justiţia a început să se apere. Guvernul nu Ştie ce Înseamnă guvernare

Referitor la recentul scandal privind intervenţia politicului în justiţie, Marian Jean Marinescu a afirmat.

Probabil că va avea două părţi. Prima, se va menţiona foarte clar în raportul MCV intervenţia politicului sau încercarea de intervenţie, presiunile asupra justiţiei. Este în acelaşi ton-oameni care guvernează, care habar nu au ce înseamnă guvernarea, ce înseamnă instituţiile statului, ce înseamnă statul de drept. A doua parte, cred eu că ar trebui, corect, să se spună că justiţia a început să se apere, că şi-a păstrat independenţa. Să vedem care va prima. Oricum imaginea despre viaţa politică din România în această perioadă, se păstrează: este instabilă, nu respectă nişte reguli elementare nici de democraţie, nici de respectarea statului de drept. Această percepţie se va păstra. În detrimentul oamenilor. Nu e vorba de competiţie între stânga-dreapta, între preşedinte- premier. Este vorba despre faptul că prestaţia lamentabilă a acestui guvern afectează viaţa oamenilor. Economia nu poate să se dezvolte într-un asemenea climat.
Marian Jean Marinescu

Politica