sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţia de Frontieră Mehedinţi: A scăzut contrabanda!

Poliţia de Frontieră Mehedinţi a prezentat săptămâna trecută într-un cadru festiv, rezultatele activităţii desfăşurate pe parcursul anului 2013. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi din conducerea celorlalte structuri MAI din judeţ, şefii serviciilor de informaţii, judecători, procurori.Şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisarul şef Marius Ciobanu, a declarat că în cursul anului 2013 contrabanda cu ţigări la frontiera mehedinţeană a scăzut. Aceste date au fost confirmate chiar de producătorii de ţigări din România, care monitorizează foarte atenţi fenomenul de contrabandă cu ţigarete la nivelul întregii ţări.

În anul 2013 Poliţia de Frontieră Mehedinţi a reuşit destructurarea a 10 grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, de evaziune fiscală, de trafic de autoturisme furate. Anul acesta putem să spunem că ne-am concentrat atenţia, în primul rând, pe prevenirea infracţionalităţii transfrontaliere, astfel încât nu am avut niciun eveniment negativ, iar în ceea ce priveşte situaţia operativă considerăm că studiul efectuat de firmele care produc ţigări a scos în evidenţă faptul că la nivelul judeţului Mehedinţi contrabanda cu ţigări a scăzut cu 11,3 la sută la sfârşitul anului 2013. Pentru anul 2014 ne concentrăm atenţia pe aceleaşi coordonate în sensul de prevenire şi combatere a contrabandei, a evaziunii fiscale, dr şi a traficului internaţional de autoturisme furate.
A spus comisarul şef Marius Ciobanu

Mirescu anunţă heliport la Severin

Policlinica Buna Vestire Craiova

La şedinţa de bilanţ a fost prezent şi comisarul şef Ion Mirescu, şeful Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş, care a subliniat faptul că în anul 2014, Poliţia de Frontieră a beneficiat de o serie de dotări necesare în buna desfăşurare a activităţii.   Acesta a mai spus că la Turnu Severin se va contrui un helioport, de unde vor fi preluate de SMURD persoanele cu probleme de sănătate.

Anul 2013 a fost unul de consolidare a eforturilor Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, an în care a trebuit să ne continuăm perfecţionarea pe domeniul pregătirii profesionale, un an în care am fost sprijiniţi foarte mult de Guvern şi de instituţiile europene privind dotarea cu mijloace moderne şi ultramoderne pentru a ne exercita profesia noastră. Am primit echipamente speciale pentru punctele de control rutiere şi portuare privind identificare afalsurilor în documente, a mijloacelor ascunse în autovehicule, acolo unde de regulă se ascund persoane care vor să treacă fraudulos frontiera şi cu mijloace de deplasare auto, nave pentru patrulare pe Dunăre. De asemenea, pregătim construierea a două helioporturi, care vor deservi activităţile de ajutor a persoanelor, de salvare a persoanelor aici la Turnu Severin şi la Reşiţa.
A precizat comisarul şef Ion Mirescu

Politica