sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Start greu pentru echipa lui Dorel

AS Severin Team, denumire sub care participă, la prima ediţie a Cupei Drobeta la fotbal în sală, actualul component al Universităţii Craiova, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de echipa venită de pe malul sârbesc al Dunării. Miercuri seara, sub privirile celor 500 de spectatori prezenţi în Sala Polivalentă, Conal Kladovo a condus până în minutul 18, când Marghescu a reuşit să egaleze. La scurt timp după pauză, Stoica şi-a adus echipa în avantaj, dar sârbii au restabilit egalitatea în minutul 25. AS Severin a preluat conducerea, în minutul 34, prin acelaşi Marghescu, însă oaspeţii n-au cedat lupta şi au egalat, iar la finalul celor 40 de minute tabela indica, surprinzător, scorul de 3-3. Conform regulamentului, meciul trebuia să aibă o câştigătoare, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Stoica, Marghescu şi Boştină au înscris pentru gazde, în timp ce sârbii au ratat ultima lovitură de la 7 metri, iar echipa foştilor divizionari A, a bifat primele puncte din acest turneu, la care sunt prezente 17 participante. AS Severin a început meciul cu Cristian Sorescu – Costi Gărgălie, Dorel Stoica, Gabriel Boştină şi Angelo Marghescu, iar pe parcurs au intrat Cornel Mihart, Ionuţ Ilie şi Costin Dragomir. La finalul jocului de debut, Dorel Stoica a ţinut să felicite organizatorii, dar şi-a exprimat regretul că oraşul său natal nu mai are niciun sport de echipă în ligile naţionale.

Sper ca în fiecare an să aibă loc un asemenea turneu şi felicit organizatorii pentru faptul că au oferit severinenilor posibilitatea să vadă fotbal în sală. Sunt multe participante, iar noi am întâlnit vecinii de peste Dunăre. S-a jucat de la egal la egal. Sârbii au demonstrat că au o echipă foarte bună şi că ştiu fotbal. I-am văzut şi în urmă cu două săptămâni, când am participat la turneul organizat la Kladovo. Sper să ajung şi la Cupa Drobeta în finală, dar s-o şi câştig. Din păcate, în Severin nu avem nicio echipă, la niciun sport, care să participe în competiţiile oficiale. Am avut la fotbal, dar am retrogradat, iar echipa s-a desfiinţat. Eu îmi doream să facem o echipă în primele zece locuri din Liga I, iar lumea să vină la stadion.
A spus Stoica

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi Gabriel Boştină a avut cuvinte de laudă la adresa sârbilor şi aşteaptă ca fotbalul din Severin să revină cât de curând pe gazon.  

Se ştie că poporul sârb e foarte dârz şi aşa se comportă şi la competiţiile sportive. Ne-au pus probleme, dar în final am câştigat la penaltiuri. Eu zic că suntem favoriţi la câştigarea turneului, la care am ales să joc, fiindcă am fost convocat de selecţionerul acestei echipe, Dorel Stoica! Totodată, am vrut să fac o mişcare, pentru că nu am mai jucat de foarte multă vreme. Nu voi refuza să joc pentru oraşul în care m-am născut, indiferent de competiţie. Cu sau fără Boştină, sper ca Severinul să aibă din nou echipă de fotbal.  Acest oraş a dat mulţi jucători Diviziei A şi chiar echipei naţionale.
A spus fostul internaţional Boştină

Politica