sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Avocat şi poliţist rutierist, trimişi în judecată

Procurorii anticorupţie din Craiova au dispus zilele trecute trimiterea în judecată a unui avocat şi a unui agent de poliţie din Mehedinţi pentru trafic de influenţă, conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În rechizitoriul procurorilor se arată că, în cursul lunii octombrie 2013, Dan Bălănescu, avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, bani care au ajuns la Valentin-Ionuţ Chiriac, agent şef adjunct în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin.Acesta din urmă, după primirea sumei de bani, trebuia să-l determine pe un agent de poliţie să nu întocmească dosar penal împotriva denunţătorului, implicat într-un eveniment rutier.

La data de 14 octombrie 2013, denunţătorul i-a remis lui Dan Bălănescu, în prezenţa lui Valentin-Ionuţ Chiriac, suma de 1.500 lei, din cei 5.000 lei pretinşi, iar la data de 26 noiembrie 2013, avocatul Bălănescu Dan a primit de la denunţător şi diferenţa de 3.500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În timpul urmăririi penale au fost consemnate la o unitate bancară sumele de 3.095 euro şi 11.800 lei, ce au fost ridicate cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul inculpatului Chiriac, urmând ca, ulterior, instanţa de judecată să dispună restituirea către denunţător a sumei de 1.500 lei.
Precizează DNA

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.         

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica