vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tricolorele, victorioase la Mondial de Ziua Națională a României

Echipa națională de handbal feminin a României a învins cu 29-24 Senegalul, în al doilea meci disputat la Campionatul Mondialul din Japonia. Tricolorele s-au mobilizat în cea de-a doua partidă de la turneul final, după ce în prima rundă au fost învinse categoric de Spania.

În duelul cu Senegal, Cristina Neagu a marcat 13 goluri pentru România și a fost desemnată cea mai bună jucătoare a partidei. În tabăra tricolorelor și-au mai trecut numele pe tabelă Perianu, Polocoşer și Udriştioiu cu câte trei goluri, Iuganu și Seraficeanu câte două, Pintea, Ostase și Zamfirescu câte un gol.

Victoria cu Senegal a venit ca o gură de aer pentru românce, după ce au pierdut cu Spania. Înfrângerea în fața ibericelor a adus o serie de critici pentru naționala României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„N-am văzut o echipă națională a României jucând atât de slab. Îmi pare rău că spun treaba asta, dar nu îmi venea să cred că România este în situația în care este. Fetele sunt responsabile. Nu pot să spun că un antrenor nu are un rol. Cred că a fost un cumul de factori care au făcut ca România să se prezinte lamentabil, sunt gentleman acum. Nu-mi vine să cred. Am vorbit cu foști colegi și suntem șocați de modul în care am evoluat. Îmi este rău. Nu-mi vine să cred că este echipa națională a României, nu îmi vine să cred modul în care ne-am prezentat. Și antrenorul are vina lui, nu putem să-l absolvim. La echipa asta putea să vină și Mourinho, dar este și vina antrenorului, cine a făcut selecția?”, a spus Ștefan Birtalan, fostul mare handbalist român, la Digi Sport Matinal.

Și Cristina Neagu a tras un semnal de alarmă după înfrângerea în fața Spaniei și se pare că discursul cele mai bune handbaliste din țară a fost benefic.

„Acum, la cald, nu văd chiar aşa multe lucruri bune după asemenea înfrângere. Nu-mi aduc aminte în ultima perioadă când România a fost învinsă de maniera asta. Nu ştiu, trebuie să facem ceva pentru că mai sunt patru meciuri, am văzut că şi Senegal joacă foarte bine. Avem nevoie să ne îmbărbătăm, să privim înainte. Jucând aşa, nu putem să câştigăm meciuri. E clar că luând gol după gol nu poţi să mergi foarte relaxat în atac pentru că atacul aşa este. Faci şi greşeli, mai sunt şi ratări. Cu fiecare antrenament şi cu fiecare meci se vede progresul meu pe teren. Sunt foarte fericită că pot fi aici pentru că acum o lună nici nu credeam că voi fi la acest Campionat Mondial”, a declarat Cristina după meci.

Rezultatele meciurilor disputate pe 30 noiembire și 1 decembrie:

30 noiembrie 2019
Germania – Brazilia 30-24

România – Spania 16-31

Japonia – Argentina 24-20

Danemarca – Australia 37-12

Norvegia – Cuba 47-16

1 decembrie
Brazilia – Franța 19-19

România – Senegal 29-24

Kazahstan – Muntenegru 21-30

Spania – Ungaria 29-25

Coreea – Danemarca

Componența grupelor de la Campionatul Mondial din Japonia:

Grupa A:

  1. Olanda
    2. Norvegia
    3. Serbia
    4. Slovenia
    5. Angola
    6. Cuba

Grupa B:

  1. Franța
    2. Danemarca
    3. Germania
    4. Coreea de Sud
    5. Brazilia
    6. Australia

Grupa C:

  1. România
    2. Ungaria
    3. Muntenegru
    4. Spania
    5. Senegal
    6. Kazakhstan

Grupa D:

  1. Rusia
    2. Suedia
    3. Japonia
    4. China
    5. Argentina
    6. RD Congo

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale.

Foto: Captură Digi Sport

Politica