vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adolescent oprit cu focuri de armă. Furase o maşină şi spărsese alte două

Un adolescent de 17 ani, din Giurgiţa, a fost urmărit în trafic de poliţişti şi prins după ce au fost executate mai multe focuri de armă. Băiatul era la volanul unei maşini pe care o furase din cartierul Brazda lui Novac. El este suspectat şi de alte furturi din autoturisme.

Tânărul a fost observat dimineată, în jurul orei 04:00, de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova pe strada Brestei: Era la volanul unei maşini care nu avea montate plăcuţele de înmatriculare. I-au făcut semn să oprească, băiatul nu a vrut, aşa că poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia până pe strada Alexandru cel Bun, unde a lovit un stâlp de iluminat public.

Cel în cauză a abandonat autoturismul şi a luat-o la fugă, poliţiştii executând 3 focuri de armă, în plan vertical, pentru prinderea acestuia. Astfel, cel în cauză a fost prins şi identificat în persoana unui tânăr de 17 ani, din Giurgiţa, acesta fiind condus la sediul Biroului Rutier Craiova, pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit că autoturismul pe care tânărul îl conducea fusese sustras din parcarea unui bloc din cartierul craiovean Brazda lui Novac”, conform IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În maşină, poliţiştii au găsit mai multe bunuri pe care băiatul le-ar fi furat din alte autoturisme parcate în aceeaşi zonă.

Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul ar fi folosit o şurubelniţă pentru a sparge geamurile laterale de la alte 2 autoturisme, aflate în aceeaşi parcare.

Dintr-una dintre maşini acesta ar fi sustras un sistem electronic de navigaţie, iar din cealaltă un compresor auto, găsind totodată, în compartimentul portierei o cheie de la o altă maşină, parcată în apropiere.

Cheia respectivă aparţinea autoturismului, la volanul căruia fusese depistat în trafic tânărul în cauză”, mai arată IPJ Dolj.

Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Politica