joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima victorie în era Pițurcă

Efectul Pițurcă se vede rapid. Oltenii câștigă în Ardeal după un thriller cu cinci goluri.

Gaz Metan Mediaș – CSU 2-3
A marcat: Dumitru Cardoso 41, N. Roșu 88 / Nițu 6, Vătăjelu 42, Cicâldău 57
Mediaș: Pleșca – R.Romeo,M.Constantin, Larie,Velisar – Droppa, Fofana, N. Chamed (58 Moussa) – Olaru.L.Fernandes, Dumitru Cardoso. Antrenor: Edi Iordănescu
CSU: Pigliacelli – Martic, Kelic (75 Acka), Bălașa,Vătăjelu –Ivanov (68 Mateiu), Cicâldău, Cosic – Nițu (43 Roman), Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Pițurcă.

Pițurcă nu iartă. La cald, după meciul cu FCSB, antrenorul Craiovei găsise deja vinovatul de la gol: „fundașul nostru nu a urmărit faza, iar atacantul a rămas singur”. Așa că Acka a stat pe bancă la Mediaș, Bălașa făcând cuplu în centrul apărării cu Kelic. Nu a fost singura modificare operată, nou-sositul Cosic a intrat în locul lui Mateiu. Juniorul Nițu a fost aruncat iar carne de tun, în ideea de a fi prima schimbare. În startul jocului, Numai că atacantul de 18 ani a deschis scorul, cu un șut sec din careu, pe scurt, dându-i antrenorului planurile peste cap. Craiova nu a apărat avantajul, ci a continuat jocul avântat. Pe finalul reprizei, Dumitru Cardoso a egalat cu un șut de la marginea careului, după ce Kelic căzuse la un duel cu Marius Constantin. Egalitatea a durat fix un minut, trasorul lui Vătăjelu s-a oprit în ațe. 2-1 la pauză pentru alb-albaștri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Partea a doua începe excelent pentru olteni. Cicâldău finalizează sub bară, după un șir de pase pe axul Vătăjelu – Ivanov, iar echipa lui Pițurcă se desprinde. Gazdele au penalty după o intrare imprudentă a lui Pigliacelli la Fernandes. Bîrsan nu dă. Portarul italian își arată clasa la șutul lui Olaru, respins în extremis. Intrat de câteva secunde, Neluț Roșu reduce din diferență. Dar medieșenii nu mai au forța să scoată un punct. Craiova se impune la Mediaș și urcă pe locul 2, cel puțin până la desfășurarea următoarelor jocuri ale etapei.

Politica