sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Susţinem în continuare restartarea guvernării

Deputat Ion Cupă, vicepreşedinte național ALDE: „PSD trebuie să conștientizeze repede riscul aducerii la guvernare a monstruoasei coaliții PNL-USR”.

ALDE reiterează nevoia urgentă de restartare a Guvernării pe trei aliniamente fundamentale: promovarea competenței în toate zonele de decizie publică, restructurarea guvernului pe criteriile eficienței și responsabilității pentru banul public, așezarea mizei pe investiții generatoare de dezvoltare.
„A menține lucrurile în forma actuală înseamnă, pe de o parte a nesocoti așteptările cetățenilor iar pe de altă parte grăbirea venirii la putere a PNL și USR, ceea ce ar fi un dezastru pentru români și pentru România. PSD trebuie să conștientizeze repede aceste riscuri”, precizează deputatul Ion Cupă, vicepreședinte național ALDE.
Dincolo de măsurile bune luate de actuala guvernare, legate de pensii și salarii, sunt lucruri care nu merg bine și pe care românii le resimt ca atare.
De aceea considerăm că, în continuare, este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară şi o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă.
ALDE nu renunță la această solicitare în discuțiile cu PSD iar PSD ar trebui să trateze cu maturitate politică momentul politic în care ne aflăm.
La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării și oportunitatea rămânerii sau ieșirii de la guvernare.
ALDE rămâne o busolă a echilibrului și realismului în politica românească și nu va ezita să spună lucrurilor pe nume, apărând drepturile și libertățile cetățenilor, în primul rând dreptul la o viață mai bună.
Biroul de presă – ALDE DOLJ

Politica