Detalii cutremurătoare din declaraţia lui Dincă

Detalii cutremurătoare din declaraţia lui Dincă

Alexandra, prinsă de criminal cu telefonul în mână. Ea aştepta salvatorii.

Alexandra Măceşanu a fost prinsă de Gheorghe Dincă având telefonul în mână, atunci când ea aştepta salvatorii, salvatori care par a fi poate responsabili pentru faptul că o copilă de 15 ani a fost ucisă într-un mod crunt, după cum a spus caracaleanul în faţa procurorului Liviu Vasilescu, de la DIICOT Craiova, pe 28 iulie.
Primele declaraţii date de Dincă au fost prezentate, miercuri seara, la postul de televiziune Antena 3: „În 24.07.2019, în jurul orei 10.00, a văzut fata pe marginea străzii în comuna Dobrosloveni și că el se întorcea de la Osica unde fusese să lase o piesă de mașină cuiva. În discuția avută cu Alexandra în mașină, Dincă a întrebat-o dacă cunoaște fete care se ocupă cu prestații sexuale pe bani. Fata i-a răspuns că nu cunoaşte. Dincă spune că a aruncat din mers telefonul pe care i-l luase Alexandrei de pe bancheta din spate a mașinii, după ce o lovise și fata rămăsese nemișcată cu capul căzut în față, rezemat de scaunul din față. Dincă declară că a aruncat telefonul într-un loc din zona stadionului, pe lângă care trece un pârâu, l-a traversat și a aruncat telefonul peste gard. Când a ajuns acasă, Dincă afirmă că fata tot nu își revenise, a băgat mașina în curte pentru că a observat că pe stradă erau două femei polițist, a scos-o din mașină pe fată după ce i-a legat mâinile cu cureaua de la pantaloni și a dus-o în casă. Dincă afirmă că Alexandra și-a revenit în casă și i-a dat să bea o cafea”.

Deşi acum avocatul lui Dincă afirmă ca acesta susţine că nu a violat-o, în declaraţia din 28 iulie, caracaleanul ar fi recunoscut că ar fi supus-o unor perversiuni sexuale.
Dincă a declarat că a ucis-o pe Alexandra după ce a prins-o cu telefonul în mână, cel mai probabil după ce a fost sunată înapoi de cei de la 112.
A doua zi, precizează cei de la Antena 3, citând din declaraţia bărbatului: „Dincă spune că fata i-a dat un număr de telefon să sune ca să spună de ea că e la o prietenă și, după ce fata i-a spus că se simte rău, l-a rugat să se ducă să îi cumpere medicamente. A plecat, dar „am uitat să iau medicamente și am fost doar la cumpărături”. „Nu am luat de la fată vreo brățară roșie pe care să o fi aruncat în vreo curte. Nu îmi amintesc acest lucru. Nu îmi amintesc să fi plecat spre Craiova în acea zi”. Între orele 9-12, Dincă spune că a fost în oraș și a băut un ceai, după ce o legase pe Alexandra la picioare și mâini cu sfoară și îi pusese bandă pe ochi. „Am intrat în casă și am deschis ușa și am observat că fata se dezlegase de la pat și umbla legată la picioare, având telefonul în mână”. Conform declarației, a urmat o altercație, Dincă a pleznit fata și aceasta a căzut lângă o masă. Dincă a văzut că nu mai mișcă și că „îi curge sânge din nas și din urechea dreaptă”.
După ce a lovit-o, și Alexandra a căzut la pământ, Dincă susține că și-a dat seama că fata a murit așa că ar fi trecut la etapa scăpării de cadavru. A învelit-o într-o husă de pat cu elastic și a pus-o în butoiul din curtea sa în picioare”.

Potrivit jurnalistei Adina Anghelescu, scrie antena3.ro, Dincă ar fi așteptat două ore până să treacă la presupusa incendiere.
„Focul a ars până la ora 20.00”, ar fi declarat Dincă.
Alexandra Măceşanu a reuşit să sune la 112 a doua zi după ce a fost răpită şi să anunţe ce i se întâmplă. Autorităţilor le-au luat 19 ore să ajungă acolo unde fata era. Nu au mai găsit-o. S-au încurcat în incompetenţă şi în proceduri.
Despre Luiza Melencu, tânăra de 18 ani, din judeţul Dolj, dispărută din aprilie, Dincă ar fi afirmat, conform unor alte surse, că fata ar fi venit la el acasă de bunăvoie.
„Am lovit-o pe Luiza, apoi am încercat să o resuscitez. Am abandonat cadavrul ei lângă apă”, a zis Dincă, potrivit unui post de televiziune.
„Am avut un incident similar cu o fată pe nume Melencu Luiza Mihaela, pe care o recunosc din fotografia de profil de pe pagina de Facebook. (…) Că îi trimite bani mama ei, care lucrează în străinătate şi că face liceul la Craiova. Eu am crezut că fata e prostituată”, a spus Dincă.
Ulterior a spus anchetatorilor c-a ţinut-o cu forţa în maşină, iar odată ajunşi la el acasă s-au certat, el a lovit-o. „Fata a căzut jos între pat şi perete, cu capul către noptieră şi s-a lovit puternic cu capul de ciment”, a spus Dincă, susţinând că a încercat să o resusciteze.

„Am plecat noaptea pe ruta ocolitoare spre Corabia, am trecut pe lângă Comana, am mers spre Rotunda şi am ajuns la Vişina în apropiere de Corabia. Nu găseam un stufăriş în care să o arunc şi atunci m-am hotărât să o arunc în Dunăre, în apropiere de Corabia (…) M-am uitat să văd cum cadavrul se duce la fundul apei”, a afirmat el, ulterior schimbându-şi declaraţiile.
Între timp, anchetatorii continuă verificările la casa lui Dincă, dar şi audierile în acest caz, iar specialiştii de la IML fac în continuare expertize pe fragmentele osoase găsite în pădure şi pe alte posibile probe din acest caz.