marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, maxim de puncte! A tremurat pentru toate!

Șansa a definit succesele de acasă ale oltenilor: obținute la ultima fază cu Sabail și Clinceni, în timp ce transversala l-a ocrotit pe Pigliacelli în momentele finale ale jocului cu Chindia.

CSU Craiova – Chindia Târgoviște 1-0
A marcat: Roman 46
Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 9.000
CSU: Pigliacelli – Vlădoiu (23 Martic), Kelic, Acka, Bancu – Ivanov, Qaka (65 Mateiu), Cicâldău (79 Vătăjelu) – V. Constantin, Roman, Bărbuț. Antrenor: Corneliu Papură
Chindia: Aioani – Martac, Dinu, Leca, Neciu – L. Mihai (61 Bic), Novac – Negruț, Neicuțescu, D. Florea (74 Cherchez) – Voduț (61 Dumitrașcu). Antrenor: Viorel Moldovan
Arbitru: Horia Mladinovici

CSU și Chindia s-au tatonat vreme de o jumătate de oră, când niciuna dintre echipe nu a riscat. Atunci a picat și prima șansă, prin Kelic, dar fundașul rămas în ofensivă la un corner a tras slab. Martic are și el o finalizare defectuoasă, iar la cealaltă poartă, Florea trimite din voleu, peste transversală. În finalul reprizei, lovitura liberă a lui Cicâldău e scoasă din vinclu de Aioani. Repriza se încheie cu golul anulat al lui Roman, just, pe motiv de ofsaid.
Partea a doua începe exact ca prima: gol Roman, din centrarea lui Martic, de această dată din poziție regulamentară, și CSU preia conducerea. Până spre final, semi-ocazii de ambele părți. Ale oltenilor irosite de Cicâldău și Roman. Pe final, Neicuțescu, de la vizitatori, trimite în transversală, aceasta fiind cea mai mare șansă a Chindiei. CSU Craiova scapă și ia toate punctele. Are 9 după 3 jocuri.
După meci, Corneliu Papură a zis: „Am câștigat un meci destul de complicat. Duelul cu Honved ne-a uzat. Chindia a fost bine organizată, dar noi puteam să tranșăm meciul ca să nu mai tremurăm. S-a simțit oboseala pe final. Sunt trei meciuri într-o săptămână. Trebuie să gestionăm bine situația și să ne odihnim. Trebuie să fim mult mai agresivi la returul cu Honved. E important să ne calificăm și cred că o putem face”.
Mihai Roman a adus toate punctele: „Suntem bucuroși că am câștigat. Eram conștienți că nu va fi ușor cu Chindia, iar acum trebuie să ne refacem pentru returul cu Honved. A fost o victorie care ne oferă continuitate. Am jucat bine, consistent, cu multe ocazii de gol. Cred că au fost 35 de grade Celsius  la ora jocului. Căldura a fost insuportabilă”.
Intrat cu 10 minute înainte de final, Bogdan Vătăjelu a declarat: „Nu putem câștiga lejer, s-a obișnuit toată lumea. Am avut emoții la fiecare meci din acest sezon, dar până la urmă sunt rezultate pozitive. Azi am câștigat și nu am luat gol. Nu ne este ușor, jucăm din 3 în 3 zile cu același prim 11. Trebuie să ținem același ritm, ne va fi foarte greu să ne menținem pe primul loc, dar acum avem moral și vrem să trecem mai departe în Europa League. Lotul nostru nu e așa de numeros, avem și câțiva jucători accidentați. Honved a jucat agresiv acasă, probabil așa va face și la retur. Dar avem calitate și sper să ne bucurăm de calificare la final”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica