vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihai Luca: „75% din tot ce se vede la un sportiv constă în alimentație și odihnă”

Foarte multe persoane s-au uitat măcatr o dată în oglindă și s-au gândit că este cazul să mai slăbească sau să mai pună ceva kilograme. O bună parte dintre cei care vor o schimbare nu ajung să o producă, iar mulți dintre cei care încearcă vor rezultate rapide.

Mihai Luca este antrenor personal de fitness, are 26 de ani și s-a apucat de acest sport în anul 2015. În timpul liber preferă să se odihneasă, să se relaxeze citind o carte sau privind un film. Pentru el, succesul nu este cheia fericirii, ci invers: „Fericirea este cheia succesului”.

Mihai ne-a vorbit despre ce înseamnă sportul pentru el, cât de importantă este o dietă sănătoasă, cât durează un antrenament normal, care au fost cele mai bune rezultate pe care le-au obținut elevii lui, dar și cum îi motivează pe aceștia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sportul a făcut mereu parte din viața mea

R: Cum ai devenit antrenor personal?

Mihai Luca: Sportul a făcut mereu parte din viața mea, am jucat fotbal până la vârsta de 21 de ani. La 22 de ani m-am apucat de acest sport, fitness, nu știam prea multe. Dupa un an am întâlnit o persoanî care a avut încredere în mine și de la care am avut multe de învăţat. (Cojoacă Cristi). Tot el mi-a dat șansa de a începe această carieră de personal trainer (antrenor personal).

R: Cât de importantă este o dietă echilibrată?

Mihai Luca: 75% din tot ce se vede la un sportiv, aici mă refer la cei care fac sală, consta în alimentație și odihnă, restul de 25% este vorba despre modul de a te antrena.

R: Știm că ajuți foarte multe persoane să slăbească sănătos. Ce detalii iei în considerare când creezi un program de slăbit?

Mihai Luca: În primul rând, este vorba de o dietă destul de strictă, deficit caloric, iar după intervine cardio-ul. (Bandă, bicicletă electrică, stepper electric, scărițe sau alergări în parc).

R: Dar pentru cei care vor să crească în greutate?

Mihai Luca: Același lucru ca și mai sus, doar că aici este vorba de surplus caloric și de carbohidrați naturali (orez, cartofi dulci, etc ), carbohidrați care trebuie folosiți.

Dacă vrei să te antrenezi cu mine trebuie să vrei să progresezi, altfel ne pierdem timpul

R: Cum îți motivezi elevii?

Mihai Luca: Ca personal trainer, în primul rând contează imaginea pe care o ai. De fapt, asta vinzi, imaginea ta. Motivez foarte bine clienții și cu rezultatele celorlalți clienți. Sunt destul de „dur”, dacă vrei să te antrenezi cu mine trebuie să vrei să progresezi, altfel ne pierdem timpul.

R: Care sunt cele mai bune rezultate obținute de o persoană pe care ai antrenat-o?

Mihai Luca: Am avut la antrenament o doamnă de 42 de ani care a slabit 10 kg într-o lună, o fată care a dat jos 6 cm din talie într-o lună, un client care a slabit 15 kg în 3 luni de zile, ramânând și cu masă musculară de calitate.

R: Din momentul în care te-ai apucat de sală și până acum, care sunt rezultatele tale?

Mihai Luca: Am pornit cu 55 kg la o înălțime de 1,77. Momentan am 77 kg la înălțimea de 1,77. În septembrie voi participa la primul meu concurs, cupa României de la Severin.

R: Ce înseamnă succesul pentru tine?

Mihai Luca: Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă iţi place ceea ce faci, atunci vei avea succes.

Politica